Binali Yıldırım: İstanbul seçimlerinde yalanın siyaseti başroldeydi

Yayın tarihi: 30 Kasım 2021 Salı 3:57 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 1:41 pm

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde düzenlenen ‘Genişletilmiş Bilgi ve İletişim Teknolojileri Eğitim ve İstişare Kampı’nda İstanbul seçimlerine ilişkin konuşarak “İstanbul seçimlerinde yalanın siyaseti başroldeydi” dedi.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İmamoğlu’nun kazandığı 2019’daki İstanbul yerel seçimleri hakkında, “İstanbul seçimlerinde yalanın siyaseti başroldeydi. Sosyal medyada yalanı ilk söyleyen kazandı. Yalan bizim lügatımızda, siyasetimizde olmadığı için biz uzak durduk. Ama maalesef sosyal medya sorumsuz medya değildir. Sosyal alem, yalan alem değildir. İşin etik yanları önemlidir. Her şey kazanmak olmamalı ama etik değerleri yok sayarak kazanmanın bu ülkeye bir faydası yok” dedi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

“Siyaset yaparken konvansiyonel siyaset bizim bildiğimiz, bir de dijital siyaset. Yakın zamanda bu ikinci birincisine daha baskın hale gelecek. Çok büyük etkileşim ve çok büyük sonuçlar, dijital siyasetten etkilenecek. Bu alanı çok ama çok önemsiyoruz. Sosyal medyada ilk atan kazanıyor. Ondan sonra düzeltmeye çalışmanın hiç önemi yok. Doğuracağı tahribatı engelleyemezsiniz. Sosyal medyada atış gücünüz, mühimmatınız, aynı güçte olması lazım. Önce harekete geçen yol alıyor. 1-2 saniye geç kaldınız mı geçmiş olsun. 10 binler onu görüyor, başka bir konuya geçiyor. Zannediyorsunuz ki sizi düşünüyor, vurdu geçti. Ben başından beri yasak yerine, bu mecraların çok daha doğru amaçla kullanılmasını savunuyorum. Doğuracağı sonuçlar hem toplum yararına hem ülke yararına daha faydalı olacak.”

“HERKES GAZETECİ OLACAK DEMİŞTİM”

Sadece Türkiye’nin değil bütün insanlığın geleceğini ilgilendiren bir konuyu konuştuklarını söyleyen Yıldırım, “Bundan 15 yıl önce bunları dile getirirken insanlar şaşkın şaşkın, ‘bu adam kafayı mı yedi’ diye bakıyorlardı. Bunların hepsi gerçek oldu. Söylemediklerimiz de gerçekleşti. ‘Ana akım medya kuruşlarının saltanatı sarsılacak, herkes gazeteci, televizyoncu olacak’ demiştim. Sosyal medya olayı o gün söylemiştik bugün daha fazlası oluyor” dedi.

Süleyman Soylu: İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım

23 Haziran İstanbul seçiminin yenilenmesi için itiraz başvurusu!