Binali Yıldırım İliç’i savunduğunu unuttu!

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 10:41 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 11:06 pm

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 işçiye ulaşılamadığını açıkladı. “Erzincan’ın İliç ilçesinde bir maden ocağı sahasında toprak kayması sonucu göçük altında kaldığı düşünülen işçilerimize bir an önce sağ salim ulaşmayı temenni ediyorum” diyen Binali Yıldırım, İliç’i savunduğunu unuttu.

Anagold Madencilik’in İliç’te işlettiği maden ocağı ilk günlerden bu yana hem çevrecilerin hem de köylülerin protestosu ile karşılaştı. Maden ocağının bulunduğu Sabırlı köyü sakinleri seslerini duyurmak için bölgede sık sık eylem yaptı.

Dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, köylülerin protestosu karşısında altın madenini şu sözlerle savunmuştu:

“Burada bir bilgi kirliliği var. Bilgi kirliliğinin sebebi şu. Bir takım küçük menfaatlerine halel gelenler ne yazık ki olumsuz propagandaları körüklüyorlar. Madenin ciddi anlamda İliç’e desteği var.

İliç eski İliç değil. Erzincan’dan da daha ileriye gitti, gurur duyuyoruz. Her türlü tedbir alınıyor, denetlemeler yapılıyor. Bu konuda hemşehrilerimizin her söylenene kulak asmamalarını ben özellikle rica ediyorum. Buna ihtiyacımız var, orada yüzlerce binlerce istihdam oluşuyor.

Vatandaşlarımızın ciddi anlamda hayat standardı yükseldi. Onları kaybetmenin bir anlamı yok.

Binali Yıldırım’ın İliç’teki altın madeni faciasının ardından X hesabından yapmış olduğu paylaşım şu şekilde:

Kaynak: TELE1