Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile yayına çıkacak mı? Yanıt verdi…

Yayın tarihi: 3 Haziran 2019 Pazartesi 8:25 am - Güncelleme: 3 Haziran 2019 Pazartesi 8:25 am

Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Binali Yıldırım, bir TV kanalının canlı yayınına katılarak soruları cevapladı. Yıldırım, “Ekrem İmamoğlu ile yayına çıkacak mısınız?” sorusuna “Biz karşılıklı bir yayına çıkma konusunda prensip olarak tamam dedik. Hatta bizim bu kampanyadan sorumlu genel başkan yardımcımız, CHP’deki arkadaşlarla temasa geçecek ve bunun altyapısını hazırlayacaklar” diye yanıt verdi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun, (YSK) 31 Mart’ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ederek 23 Haziran’da yeniden sandığa gidileceği yönündeki kararının ardından Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, çıktığı programlarda bir süredir rakibi Binali Yıldırım ile canlı yayında tartışmak istediğini dile getiriyor.

Yıldırım en son İmamoğlu’nun teklifine, “Tek bir şartım var, ben İstanbul’u konuşmak istiyorum” şeklinde yanıt vermişti.

İmamoğlu da Yıldırım’ın açıklamasına, “Gayet tabi İstanbul’u konuşacağız. Başka ne konuşacağız. İstanbul’un projeleri var. Artı İstanbul’la ilgili rakibimizin iddiaları var. Bizi zan altında bıraktığı çok uçuk iddiaları var. Ama “çaldılar” ama başka kavramlarla bizi zan altında bıraktığı konular var onları konuşacağız. Rakibimiz bana aklındaki tüm soruları sorsun tabi İstanbul’la ilgili. Seçim süreci olsun, projeler olsun İstanbul’u ilgilendiren tüm konuları konuşmaya ben razıyım.” şeklinde karşılık vermişti.

”CHP’DEKİ ARKADAŞLARLA TEMASA GEÇİLECEK”

NTV’de Simge Fıstıkoğlu’nun moderatörlüğünde Ahmed Arpat ve Okan Müderrisoğlu’nun sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım kendisine yöneltilen ‘Ekrem İmamoğlu ile canlı yayında tartışma’ sorusuna ”Biz karşılıklı bir yayına çıkma konusunda prensip olarak tamam dedik. Hatta bizim bu kampanyadan sorumlu genel başkan yardımcımız, CHP’deki arkadaşlarla temasa geçecek ve bunun altyapısını hazırlayacaklar” şeklinde yanıt verdi.

Yıldırım’ın konuyla ilgili açıklamasının devamı şu şekilde:

”Arkadaşlarımız görüşüyorlar. Artık o hazırlıkları, detayı, günü, içeriği, kuralları… Tabii bu yayının İstanbullulara bir katkı sağlamasını önemsiyorum. Tercihim, ağırlıklı İstanbul olmalı. Onu söyleyince de onu da çarpıttılar. Korkuyor musun diğer konularda cevap vermeyeceğin için mi istemiyorsun gibi aslı astarı olmayan şeyler söylediler. Her şeyi konuşurum ben. Arkadaşımızın siyasi tecrübesinden kat kat tecrübem var, yaşadıklarım da var. Bu bir hakikat. İstanbul’da belediyeciliğim 1994’te başladı. Yeni İstanbul’a aday oluyor filan değilim. Cumhurbaşkınımızla dört buçuk sene beraber İstanbul’da beraber çalışmışız.

Dolayısıyla her şeyi konuşuruz ama benim muradım İstanbulluya faydalı olan neyse onu konuşalım. İstanbulluya ne yapacağız, İstanbullu gençlere ne yapacağız, İstanbullu kadınlara ne yapacağız. İstanbul’un kültür hayatına, saanat hayatına hangi katkıları sağlayacağız. İstanbul’un ekonomisini nasıl daha geliştireceğiz. Tüm bunları konuşmak lazım.”

İmamoğlu’ndan Yıldırım’a ortak yayın çağrısı: Bir düello için değil, bir medeniyet için…