Binali Yıldırım Berat Albayrak kavgası Türk Telekom’dan sonra PTT’ye de sıçradı

Yayın tarihi: 3 Aralık 2019 Salı 1:14 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2019 Salı 2:17 pm

AKP’de sular durulmuyor. Binali Yıldırım Berat Albayrak kavgası’nın Türk Telekom’dan sonra PTT’ye de sıçradığı iddia edildi.  Yıldırım’a yönelik yapılan bu operasyonda da Berat Albayrak isminden bahsediliyor.

AKP içindeki taht kavgasının bir yanında yakın bir dönemde  Cumhurbaşkanı Yardımcısı ilan edilmesi beklenen Binali Yıldırım, diğer yanında ise Damat Berat Albayrak var. Turk-internet.com’un kurucusu ve yazarı Fusun Nebil köşesine Türk Telekom’dan sonra PTT’ye sıçrayan Binali Yıldırım Berat Albayrak ‘çekişmesini’ taşıdı. Konuya ilişkin olarak;  PTT  ve iştiraklerinin zararda olduğunu ve  zararın 900 milyon TL’ye ulaştığı  kaydeden Nebil, köşesinde “Binali Yıldırım Adamları Türk Telekom’dan Sonra PTT’den de Temizleniyor” diye  yazdı.

‘Yıldırım’ın Külliye’ye kapanacağı ve iş yapamaz, yaptıramaz hale geleceği konuşuluyor’

‘Kaynaklarımız çok ilginç bir hususa işaret ediyorlar’ diyen Nebil, Albayrak’ın baş rolde olduğu ‘Yıldırım’ operasyonlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışına çıkması ile yapılıyor gibi gözüktüğünün altını çizdi. Bunun da “acaba Yıldırım’a ayıbı ben yokken yapmışlar “algısı yaratmak için kullanıldığını kaydetti.

Fusun Nebil’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre, “PTT’de aylardır oynanan satrançta son düzlüğe girildi” diye tanımladıkları olaylar oluyor. Geçtiğimiz aylarda  Genel Müdür Kenan Bozgeyik için şubat sonunda “görevden alındı” haberleri çıkmış ve hatta yerine atanan kişi ismi de telaffuz edilmişti. Ama sonra Kenan Bozgeyik görevine bugüne kadar devam etti.

Bunu konuştuğumuz bir PTT görevlisi şöyle dedi: “Bozgeyik, şubattaki görevden alma girişimini, –haberi kendi yayarak– püskürtmüştü. Ama zaman içinde kademe kademe ilk çevresinden, uzak çevrelerine kadar tüm adamlarının temizlendiği görüldü. Kendisinin gitmesini bekliyorlar, ama direniyor, tüm siyasi çevresini ortaya koyuyor. Sonuçta Ekim sonunda yapılan son Genel Kurul ve göreve başlayan yeni yönetim Kurulunun 11 kasım itibariyle aldıkları YK kararları ile Kenan beyin altındaki tüm kendi adamları, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları görevden alındı.”

Binali Yıldırım’a mal varlığını soran Mehmet Yılmaz’dan açıklama: Bu servet…

Yeni Yönetim Kurulunun 11 kasımda aldığı kararlar şu şekilde:

  • Genel müdür yardımcısı Gürbüz Akbulut görevden alınarak yerine Hüseyin Tok atandı.
  • Genel Müdür yardımcısı Yusuf Canbolat görevden alınarak yerine Ragıp İmamoğlu atandı.
  • Genel Müdür yardımcılığını vekaleten yürüten Hakan Gülten asaleten atandı.
  • Eğitim Daire Başkanı Fevzi Çakar, E-Ticaret Daire Başkanı Settar Ulu görevden alındı.
  • Pazarlama ve Satış Daire Başkanı Özge Denli, PTTBank daire Başkanı Şefik Gündoğdu’nun vekaleten görevleri sona erdirildi.
  • Eğitim Daire Başkanlığına Sefa Kukul, Pazarlama ve Satış Daire Başkanlığına Şanlıurfa Başmüdürü İsmail Çizikçi, PTTBank Daire Başkanlığı’na İstanbul Başmüdür yardımcısı İsmail Yılmaz atandı.
  • E-Ticaret Daire Başkanlığına Lojistik daire Başak yardımcısı Kadir Koçyiğit vekaleten atandı.
  • Yeni Yönetim Kurulu ve İncelemeler PTT’de 30 Ekim’de yapılan Genel Kurul ile Yönetim Kurulu değişti. PTT’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Bakan Yardımcısı Enver İşkurt oldu.

Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri ise şunlar oldu:

Zafer Sönmez- Varlık Fonu Genel Müdürü Ömer Fatih Sayan- Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu- Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Onur Alkın Kalkavan- Turkon Kara Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Önceki Yönetim Kurulu Başkanı ve PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik PTT Yönetim Kurulu’nda yer almadı.

Yönetim Kurulunun oluşturduğu özel bir kurulun kasım sonuna kadar tüm verileri ve finansalları inceleyeceği kaydediliyordu. (Henüz bir açıklama yapılmadı)  Zararın büyük olması nedeniyle soruşturma başlayabilir. Bu arada Genel Müdür Kenan Bozgeyik’in görevden alınması bekleniyor. Yerine bir kaç isimden bahsediliyor. Çünkü çok ciddi iddialar var.

Bu iddiaların bir kısmı Twitter’a da düştü.

 

İddialara göre, PTT ve iştirakleri zararda. Bu zararın 900 milyon TL’ye ulaştığı bile söyleniyor. PTT 2018 itibariyle boraçlardaki son iki yıllık artış miktarı yüzde 21

Binali Yıldırım Adamları Türk Telekom’dan Sonra PTT’den de Temizleniyor

Türk Telekom’da Binali Yıldırım ekibinin temizlenmekte olduğuna dair yorumları yazmıştık.  Şimdi bu operasyonda da Berat Albayrak-Binali Yıldırım çekişmesinden bahsediliyor. Bir yandan 1-2 haftaya kadar Cumhurbaşkanı Yardımcısı ilan edilmesi beklenen Binali Yıldırım var.

Diğer yandan adamlarının çeşitli devlet kurumlarından temizlenmesi var. Kaynaklarımız çok ilginç bir hususa işaret ediyorlar; Bu tür operasyonlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışına çıkması ile yapılıyor gibi gözüküyor.

Bu da “acaba Yıldırım’a ayıbı ben yokken yapmışlar algısı mı yaratılacak” şeklinde yorumlanıyor

Çünkü yapılan bu operasyonlar sonucunda, Binali Yıldırım’ın Külliye’ye kapanacağı ve iş yapamaz, yaptıramaz hale geleceği konuşuluyor. Anlayacağınız artık haberleşmede Binali Yıldırım dönemi kapanıyor gibi gözüküyor. Hatta sadece haberleşmede de değil gibi yorumlanıyor. Diğer yandan Berat Albayrak dönemi iyice hissedilmeye başladı. Üstelik sadece haberleşme de değil, kamu bankalarına da Albayrak ekibinin yerleştirildiği bilgisi var.

 

Berat Albayrak Binali Yıldırım kavgası Türk Telekom’a sıçradı!