Bin saatlik görüntüyle tespit edildi! Kan davasına adım adım gidildi

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 12:49 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 12:49 pm

Adana’da kan davası ölümle sonuçlandı. Muhammet Saydam’ın kardeşi Yasin Saydam, ağabeyinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle Emrah Kaya’yı öldürmek istedi. Yasin Saydam’ın, cezaevinde olması sebebiyle Emrah Kaya’nın yerine ağabeyi Aşkın Kaya’yı öldürdüğü ortaya çıktı.

Adana’da ölümle sonuçlanan kan davası cinayeti bin saatlik görüntüler izlenerek adım adım tespit edildi.

Sabah’ta yer alan habere göre, olay 5 Eylül’de Yüreğir ilçesinde yaşandı. Metruk binadan yayılan kötü koku ihbarı üzerine eve giren ekipler 29 yaşındaki Aşkın Kaya’nın çürümeye başlamış cesedini buldu. Yapılan incelemenin ardından şüpheli ölüm olarak değerlendirilen Kaya’nın cansız bedeni, Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Otopside Kaya’nın, 2 Eylül’de başından ve göğsünden tabancayla vurularak öldürüldüğü tespit edildi.

ÖZEL EKİP KURULDU

Olayın aydınlatılması için Cinayet Büro Amirliği bünyesinde özel ekip kuruldu. Cinayet dedektiflerinin yaptığı çalışmada 8 Haziran 2022’de aynı mahallede ev kurşunlama söylentisi nedeniyle Muhammet Saydam’ın, Kadir Tunç tarafından öldürüldüğünü tespit etti. Ekipler, Aşkın Kaya cinayetinin de bu nedenle işlenmiş olabileceğini değerlendirdi.

Kaya’nın, ‘kasten yaralama’ suçundan cezaevinde olan kardeşi Emrah Kaya’nın, olay günü Saydam ile katili Kadir Tunç’u barıştırma bahanesiyle buluşturduğu belirlendi.

BİN SAATLİK GÖRÜNTÜ İNCELENDİ

Polis ekipleri, soruşturmayı bu yönde derinleştirdi. Ekipler, cinayetin yaşandığı bölge ve güzergahta incelediği bin saatlik kamera görüntüsü ışığında, Aşkın Kaya’yı evinde öldürdüğü belirlenen Saydam’ın ağabeyi Yasin Saydam’ı takibe aldı.

9 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Şüphelinin, olaydan hemen sonra Kocaeli’ye kaçtığı ve sahte kimlik kullandığı saptandı. Polis, cinayet şüphelisi Saydam ile ona yardım ettiği öne sürülen kuzeni Berat S., arkadaşı Mehmet Şirin U. ile 6 akrabasını teknik takiple tespit etti. Şüphelilerin adreslerini belirleyen polis, 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerden Yasin Saydam, cinayeti kendinin işlemediğini öne sürdü.

‘KAN GÜTME SAİKİYLE ADAM ÖLDÜRME’

İşlemlerinin ardından ‘kan gütme saikiyle adam öldürme’ suçundan adliyeye sevk edilen Yasin Saydam çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Berat S. ve Mehmet Şirin U. adli kontrol şartı, diğer 6 şüpheli ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Bin saatlik görüntüyle tespit edildi! Kan davasına adım adım gidildi

17 yaşındaki stajyer iş cinayetine kurban gitti!

Kaynak: TELE1