Bimeks iflas etti

Yayın tarihi: 26 Nisan 2021 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi 7:33 am

Türkiye’nin en büyük teknoloji ürünleri perakende satış mağazaları içerisinde yer alan Bimeks iflas etti. Böylece 32 yıl önce başlayan serüven bugün son noktayı koydu.

Aslında bir süredir birçok kişinin beklediği Bimeks iflas etti haberi bugün gündeme düştü. Yaşanan bazı problemler nedeniyle bu firmanın iflas edeceği az ya da çok tahmin ediliyordu. Türkiye’de 50’den fazla ilde 200 kadar mağaza ile hizmet veriyordu. Fakat bu mağazalar teker teker kapandı. 2018 yılında ise yalnızca birkaç mağaza kalmıştı.

Bimeks

Bimeks özellikle 90’lı yılların ortalarında ve 2000’li yılların başlarında çok iyi performans sergiledi. Şimdiki Teknosa ve Vatan Bilgisayar gibi birçok işletme karşısında son derece güçlü duruyordu. Ancak yavaş yavaş geriye doğru çekilmeye başladı. Son olarak 2018 yılında yalnızca birkaç mağazası ile hizmet vermeye çalıştı.

Türkiye’de son derece önemli bir girişim olarak görülen Bimeks kesin düşüşünü 2013 yılında kendi elleriyle başlattı. Electro World Türkiye kolu, Bimeks tarafından satın alındıktan sonra her şey tepetaklak oldu. 2018 yılında mağazaları teker teker kapandıktan hemen sonra işten çıkarmalar başladı.

1989 yılında İstanbul’da küçük bir mağaza ile başlayan bu firma böylece kesin olarak iflas etmiş oldu. Organize perakende şirketlerinin ilk 5’i arasında her yıl mutlaka yer alan bu marka kısa süre içerisinde düşüşe geçti. 2019 yılında borsa kotundan tamamen çıkarıldı ve yavaş yavaş iflas etmeye doğru yöneldi. 17 Şubat 2021 tarihinde yürütülen mahkeme ile birlikte iflas kararı verildi.

Disney Groot robotu geliyor! İşte detaylar