Bimeks işçileri 1 günde 3 kez gözaltına alındı: Polisleri karşımda değil arkamda görmek istiyorum

Yayın tarihi: 2 Kasım 2020 Pazartesi 11:52 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2020 Pazartesi 11:52 pm

Bimeks işçileri, dört yıldır alamadıkları maaş ve tazminat hakları için Vedat Akgiray’ın görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi’nde direniş çadırı kurmak isteyen işçiler bir günde 3 kez gözaltına alındı.

Dört yıldır maaş ve tazminatlarını alamayan Bimeks işçileri, Vedat Akgiray’ın görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi önünde açıklama yaptı.“Vedat Akgiray ders verme, hakkımızı ver!” pankartının açıldı. Açıklamada, “Bizler 1500 Bimeks işçisi olarak Türkiye’nin elektronik devi olan Bimeks bünyesinde yıllarca çalıştık. 2016 yılıyla birlikte maaşlarımızı alamamaya başladık” denildi.

Açıklamanın ardından Boğaziçi Üniversitesi kapısına direniş çadırı kurmak isteyen Bimeks işçilerine saldıran polis 7 kişiyi gözaltına aldı.

1 GÜNDE 3 GÖZALTI

Saldırıdan kısa bir süre sonra direniş alanına gelen Bimeks işçileri “Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” diyerek ikinci kez Boğaziçi Üniversitesi’nde direniş kurmak istedi. İşçilere vakit kaybetmeden tekrar saldıran polisler, bu sefer de 4 kişiyi gözaltına aldı.

“Gözaltıysa gözaltı, vazgeçmiyoruz” diyerek akşam saatlerinde direniş alanına dönen işçiler tekrar polis saldırısıyla karşılaştı. Maaşlarını ve tazminat haklarını alamadıkları için direnişte olan işçiler bir gün içinde 3 kez gözaltına alınmış oldu.

“POLİSLERİ KARŞIMDA DEĞİL ARKAMDA GÖRMEK İSTİYORUM”

Arkadaşlarının gözaltına alınmasının ardından isyan eden Dilek Aslan polise “Ben sizi karşımda değil arkamda görmek istiyorum” diye seslendi. Aslan şu sözlerle isyan etti:

“48 yaşındayım kimse işe almıyor, Bimeks’e gençliğimi verdim. 20 lira kazanmak için, evime ekmek parası götürmek için fabrika önünde simit satıyorum. Bir çocuğum rahatsız ben ne yapayım? Ben hayatımda bir polisle karşı karşıya gelmedim. Polisleri karşımda değil arkamda görmek istiyorum. Hırsızlık dersi mi veriyor o adam? Bacaklarım tutmuyor Bimeks’te çalışmaktan, karşılığı bu muydu?”