BİM CEO’su Galip Aykaç’ın istifasında ‘infial yaratacak tehdit’ iddiası

Yayın tarihi: 6 Aralık 2022 Salı 9:09 am - Güncelleme: 6 Aralık 2022 Salı 10:09 am

Ekonomim yazarı Necla Dalan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile tartışan BİM CEO’su Galip Aykaç’ın Gıda Perakendecileri Derneği başkanlığından ‘infial yaratacak’ tehditlerin ardından istifa ettiği iddia etti. 

İktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zamların sorumlusunun zincir marketler olduğunu iddia ederek FETÖ iltisağının araştırılmasını istedi. BİM CEO’su Galip Aykaç, Bahçeli’ye yanı vererek, “Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler” dedi. MHP’li isimlerin hedef almasının arsından ŞOK Marketler Yönetim Kurulu da Aykaç’ın Perakendecileri Derneği başkanlığından istifa etmesini istedi.

Aykaç, “Sayın Devlet Bahçeli’nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen” diyerek Perakendecileri Derneği başkanlığından istifa etti. 

Tartışma saldırıya dönüştü! Antalya’da BİM’in camları indirilip Devlet Baba yazıldı

Ekonomim yazarı Necla Dalan, Aykaç’ın istifasının perde arkasını yazdı. Dalan, Aykaç’ın ‘infial yaratacak’ tehditlere maruz kaldığını öne sürdü. Dalan, Aykaç’ın Bahçeli’ye verdiği yanıtın BİM Yönetim Kurulu’nun bilgisi dahili olduğunu belirterek şunları yazdı:

“Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu, hafta sonunu toplantı halinde geçirdi. Bu toplantılarda üç konu öne çıktı. Bu konuların birincisi açıklamanın yönetimden habersiz yapıldığının doğruyu yansıtmadığı oldu. Yönetim kurulundan isimler ve sektörün önde gelenlerine olayın perde arkasını sordum. Bilgi aldığım dernek yönetiminden isimler, “Uzun süredir marketlerin çok üzerine gelindiğini kamuoyuna anlatmamız lazım diyorduk. En son kongremizde tarımı ele aldık. Ajandamız ahenk içinde ilerliyordu. Galip Bey yönetimde üzerinde mutabakat olan bir konuşma yaptı. Ancak bu konuşma dezenformasyona uğratıldı, infial yaratacak tehditler gelince sıkıntı oldu” bilgisini verdi.

“İSTİFANIN ŞOK İLE ALAKASI YOK”

Şok Marketler’in, Galip Aykaç’ın istifasını istediği açıklama yönetim kurulunun ikinci önemli konusu oldu. Yönetimde yer alan isimlerin verdiği bilgiye göre, bu açıklama kendilerinde adeta ‘şok’ etkisi yarattı. Kaynaklar, “Şok Marketler’in açıklaması beklenmedik bir sürpriz oldu, çok da hoş karşılanmadı. Dernek zaten polemikten uzak duran, kamuoyuna doğruyu anlatmaya özen gösteren bir duruş sergilerken, bu açıklama iyi olmadı” dediler.

Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu’nda öne çıkan üçüncü konu ise Galip Aykaç’ın istifası oldu. Kurulda görevli isimlerden aldığım bilgiye göre, Aykaç’ın istifasının Şok Marketler’in çağrısıyla ilgisi yok. Hatta yönetim kurulundan istifa etmemesi, bunun gereksiz olduğu yönünde telkinde bulunuldu. Ancak yurt genelinde 10 binin üzerinde şubesi olan BİM üzerinden provokasyon yapılmasından çekinen Aykaç, istifada ısrar etti.

Öte yandan hafta sonu yapılan toplantılarda dernekte ocak ayındaki seçime kadar başkanlığı kimin yapacağı kararlaştırılmadı. Edindiğim bilgiye göre seçime kadar başkansız devam edilmesi fikri de ikinci seçenek olarak masada”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.