Bill Gates yine uyardı

Yayın tarihi: 18 Şubat 2021 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 17 Şubat 2021 Çarşamba 5:30 pm

Bill Gates uyarıyor. İnekler gaz çıkardıkça gezegenin geleceği de tehlikeye giriyor. Evet, garip bir şaka gibi görünebilir, ama şaka değil.

Bill Gates, Microsoft’un ve teknoloji dünyasının efsane ismi. Aynı zamanda servetinden bahsetmeye de gerek yoktur sanırız. Gates, son yıllarda pek çok farklı projeyle ilgileniyor ve çeşitli yardım kuruluşlarıyla çalışmalar yürütüyor. Son dönemde ülkemizde en çok konuşulan konu ise, çoğumuzun bildiği gibi “Bill Gates, korona aşısı ile bize çip takacak” düşüncesi.

Biz isterseniz şimdiki haberimize gelelim. Gates, son günlerde “How to Avoid a Climate Disaster” (Bir İklim Felaketi Nasıl Önlenir) kitabıyla gündemde. MIT Technology Review’a bir röportaj veren Gates, zengin ülkelerin artık gerçek et yemeyi bırakması gerektiğini, bunun yerine yapay et yemeye başlaması gerektiğini dile getirdi.

Bill Gates

Peki ama yapay etin tadı, gerçek etin tadının yerini tutar mı? Şu an için buna “Hayır” diye cevap veriliyor. Yine de Gates, yapay etin tadına alışılabileceğini ve önümüzdeki dönemlerde tadının daha iyi seviyeye getirilebileceğini de savunuyor.

Peki ama nereden çıktı bu “yapay et” konusu? Gates, burada “ineklere” dikkat çekiyor. Zira bu hayvanların çıkardığı gazlar, sera gazı sorununda büyük bir parçayı oluşturuyor, ki bu da gezegenin geleceği için ciddi bir risk anlamına geliyor. İklim değişiklikleri ve kuraklıklar sebebiyle büyük göç dalgalarının yaşanabileceğine dikkat çekiliyor.

Son olarak, yapay eti neden zengin ülkeler tüketmeli? Çünkü yapay et üretimi pek de ucuz bir üretim değil, dolayısıyla herkese göre değil. Şu anda tüm dünyadaki et üretiminin yaklaşık yüzde 1’lik kısmını yapay et sektörünün oluşturduğunu da belirtelim.

Dave Bautista, Walking Dead tarafından işe alınmadığını söyledi