Bill Gates serveti için açıklama yaptı

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2022 Pazar 4:59 pm

Bir dönemin en zengin insanı olan, şimdilerde ise dünyanın en zenginleri listesinin 4. sırasında bulunan Bill Gates, servetinin tamamını bağışlama kararı aldı.

Dünyanın en zengin insanı denildiğinde hala birçok insanın aklına Bill Gates gelmektedir. Bu durumun sebeplerinden birincisi ünlü milyarderin bu sıfatı çok uzun bir süre taşımış olmasıyken ikincisi ise romanlardan tiyatrolara, filmlerden oyunlara nerede dünyanın en zengin insanı iması yapılacak olsa orada hep Bill Gates isminin kullanılmış olmasıdır.

Ancak her ne kadar Bill Gates artık dünyanın en zengin insanı olmasa da, yine de en zenginler listesinin hala 4. Sırasında olduğunu hatırlatmamız gerek. Buna göre 114 milyar dolar değerinde bir servete sahip olan ünlü milyarderin üzerinde 3. sırada Bernard Arnault, 2. Sırada Jeff Bezos ve 1. Sırada ise Elon Musk var.

 

Bill Gates

İşte böylesine büyük bir servetin sahibi olan Bill Gates, bu ay içerisinde servetinin 20 milyar dolarlık kısmını eski eşi Melinda Gates ile birlikte kurduğu Bill & Melinda Gates Vakfı’na bağışlayacak. Ancak ünlü milyarderin bununla da yetinmeye niyeti yok.

 

Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla, servetini topluma iade etme gibi bir yükümlülüğünün olduğunu ve bunu seve seve yapacağını belirten Bill Gates, gelecek yıllarda servetinin tamamını bu vakfa bağışlayacağını ve bu hareketiyle de diğer zenginlere örnek olmak istediğini söyledi.

WhatsApp yeni özelliği test ediyor : “Sesli Notlar”