Bill Gates Microsoft’tan istifa etti

Yayın tarihi: 18 Mart 2020 Çarşamba 9:23 am - Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba 9:52 am

Bildiğiniz üzere şu anda bütün dünya insanlarının sağlıkları tehlikede ve bunu önlemek isteyen Bill Gates istifa etti.

Özellikle de Çin tarafından gelen yoğun virüs salgınları herkesi çok zor durumda bırakıyor. 1975 yılında Paul Allen ve Bill Gates Microsoft’u kurduktan sonra çok hızlı bir şekilde büyümeye başladılar. Dünya üzerinde en çok kullanılan işletim sistemlerinden birisi olarak bilinen Windows’un sahibi Microsoft üzücü günler yaşıyor.

Bill Gates

Bildiğiniz üzere Bill Gates genellikle hayırsever birisi olarak tanınıyor. Dünya genelinde birçok yardım kuruluşuna kaynak aktaran Gates bu konularda oldukça aktif birisi.

Gates bu yönünü daha da güçlendirmek için Microsoft şirketinden ayrıldı. Şirketten gelen açıklamaya göre şirketin kurucu ortaklarından ve teknoloji danışmanı olan Gates Microsoft yönetim kurulu görevini bıraktı. Yapılan basın açıklamasında, Bill Gates’in küresel sağlık, kalkınma, eğitim ve iklim değişikliği dahil hayırsever önceliklerine daha fazla zaman ayırmak istediği ifade edildi.

Her ne kadar o, Microsoft’tan ayrılsa bile teknoloji danışmanlığı yapmaya devam edecek. Bunu açıklayan Microsoft CEO’su ona ihtiyaçları olduklarını söyledi.  Gates’in şirketten ayrılması tüm dünyada büyük bir şaşkınlık yarattı. Sizce onun şirketten ayrılma nedeni tam olarak ne olabilir?

Razer Cynosa Lite oyuncu klavyesi inceleme