Bill Gates hakkında çok konuşulacak iddia

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2021 Salı 12:36 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 Salı 12:36 pm

Taciz ve pedofoli iddiaları ile gündeme gelen ve geçtiğimiz aylarda hapishanede hayatına son veren Jeffrey Epstein’ın Bill Gates ile olan ilişkisi bir kez daha gündemde.

Son dönemde eşi Melinda ile aldığı boşanma kararı ile gündemden düşmeyen Bill Gates ile ilgili çok konuşulacak yeni bir iddia geldi. New York Post’ta yer alan habere göre, Gates, kötü giden evliliğini nasıl sonlandırmak için Epstein’dan fikir istemiş.

Gates ailesine yakın adı açıklanmayan iki kaynağa dayandırılan habere göre, Epstein ve Gates 2011’den 2014’e kadar düzinelerce kez görüştü.

Aynı kaynaklara göre, bu görüşmeler Epstein’ın taciz haberleri ile gündeme gelen New York’taki dairesinde gerçekleşti.

Bu görüşmelerde Epstein’ın Bill ve Melinda Gates Vakfı’na dahil olma olasılığı hakkında da konuşulduğu öne sürüldü.

GATES’İN SÖZCÜSÜ İDDİALARI YALANLADI

Kısa sürede gündeme bomba gibi düşen bu haber sonrası Bill Gates’in sözcüsü Daily Beast’e yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı.

Gates’in sözcüsü yaptığı açıklamada ‘Bill, Epstein’dan evlilik veya başka herhangi bir şey hakkında hiçbir zaman kişisel tavsiye almadı veya talep etmedi. Bill, Melinda ya da Epstein ile olan evliliği hakkında hiçbir zaman şikayet etmedi’ ifadelerine yer verdi.

KADIN ÇALIŞANI İLE İLİŞKİ YAŞADIĞI İDDİASI

Son dönemde boşanma haberleri ile gündeme gelen Gates ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. The Wall Street Journal’in haberine göre, Gates bir kadın çalışanı ile evli olduğu dönemde ilişki yaşadı.

Aynı habere göre, Gates, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etme kararını bu ilişkinin ortaya çıkması sonrasında aldı.

Kadın çalışanın iddiayı 2019 sonunda ortaya attığı, şirketin detaylı soruşturma için bir hukuk firmasından yardım aldığı kaydedildi.

MICROSOFT’TAN AÇIKLAMA

Microsoft’tan, Associated Press ajansına e-posta yoluyla yapılan açıklamada, bir kadının, şirketin eski Üst Yöneticisi (CEO) Bill Gates ile 2000 yılından bu yana ilişki yaşadığını söylemesi üzerine, şirketin yönetim kurulu tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

AİLE ORAYA TAŞININDI: GATES DAVETLİ DEĞİL

Gates çiftinin boşanma haberi basının merkezinde. Bu süreçte medyanın ilgisinden çekinen Melinda Gates ise çareyi ada kiralamakta buldu. NYPost’ta yer alan habere göre, Melinda Gates, Calivigny Adası’nı kiraladı.

Aynı habere göre, Karayipler’de bulunan ada boşanma süreci boyunca Melinda, Gates çiftinin çocukları ve yakınlarına ev sahipliği yapacak.

ABD basını söz konusu adanın gecelik kirasının 132 bin dolar olduğunu yazdı. Aynı haberlerde ailenin bu süreçte Melinda’dan yana tavır aldığı ve Bill Gates’in adaya davet edilmediği iddiası yer aldı.

GATES’TEN FLAŞ ADIM GELDİ

Bill Gatesin 130 milyar dolarlık servetini, boşanma nedeniyle eşiyle yarıya yarıya paylaşılacağı konuşuluyor. Dünyanın en pahalı boşanması olarak gösterilen olayda Bill Gatesten ilk adım gelmişti.

Bill Gates, eşi Melindaya 1.8 milyar dolarlık hisse devretti. Devir işleminin Canadian National Railway Co.nun 1.5 milyar dolar değerindeki 14 milyon hissesini ve AutoNationın yaklaşık 309 milyon dolar değerindeki 2.9 milyon hissesini içerdiği ifade edildi.

13 BASAMAK DÜŞECEK

Öte yandan, çift boşanma sürecini yürütmeleri için güçlü avukatlık firmalarından destek alıyor. Melindayı New Yorktan 4 avukat, Bill Gatesi ise Los Angelestan 3 avukat temsil edecek. Boşanma ile servetin yarı yarıya bölünmesi durumunda Gatesin en zenginler listesinde dördüncü basamaktan 17nci sıraya düşmesi bekleniyor.

27 YILLIK EVLİLİĞİ O MU BİTİRDİ?

65 yaşındaki Bill Gates, Pazartesi günü kişisel Twitter hesabından kendisinin ve 56 yaşındaki eşi Melinda’nın boşanma kararı aldıklarını duyurdu. Bu karar sonrası Gates’in filmleri aratmayacak eski aşı yeniden gündeme geldi.

İngiliz Daily Mail gazetesi Bill Gates ve Ann Winblad’ın fırtınalı aşkını sayfalarına taşıdı. 1980’li yıllarda çıkmaya başlayan ikili 1987’de ayrıldı. Aynı yıl Gates Melinda ile evlendi.

Ancak görünen o ki Gates eski aşkını hiçbir zaman unutamadı. Aynı habere göre, ünlü milyarder evliliği boyunca sık sık Ann ile birlikte vakit geçirdi.

Hatta ikili Gates’in evli olduğu dönemde bir hafta sonunu Outer Banks of North Carolina’daki sahil evinde geçirdi. Ancak ikilinin ilişkisinin bir dostluğa dönüştüğü de sıkça dile getiriliyor. Hatta Gates’in evlilik teklifi etmeden önce Ann’e danıştığı bile biliniyor.

EVLİLİĞİ İÇİN ONAY İSTEDİ

TIME dergisindeki 1997 tarihli bir yazıda Bill Gates, ‘Melinda’yla evlenmeyi düşündüğümde Ann’i aradım ve onayını istedim’ ifadelerini kullanmıştı.

Aynı TIME dergisi yazısında Ann ise ‘Bill’e Melinda’nın onun için iyi bir eşleşme olacağını çünkü entelektüel bir dayanıklılığa sahip olduğunu söyledim’ ifadesini kullanmıştı.

Başka bir deyişle Ann bu evliliğe onay verdi. Melinda’nın onayıyla ise Gates eski aşkı ile ilişkisini canlı tuttu.

Ekonomi ve Bilgisayar Bilimleri mezunu olan Melinda, Bill ile tanışma hikayelerini şu sözler ile anlatmıştı: “Bir gün Microsoft’un otoparkında karşılaştık ve kısa bir sohbet etme şansımız oldu. Konuşmanın sonunda bana 2 hafta sonra Cumartesi akşamı birlikte yemeğe çıkmak için uygun olup olmadığımı sordu. Bu kadar ileri bir tarihte müsait olup olmadığımı bilmediğimi söyleyerek güldüm. Birkaç saat sonra beni aradı ve bu akşam için yemeğe davet etti ve ben de kabul ettim. Hikayemiz böyle başladı.”

SON DÖNEMİN EN BÜYÜK VARLIK BÖLÜŞÜMÜ

Bill ve Melinda’nın boşanması, Jeff Bezos ve eşi MacKenzie’nin 2019’un ortalarında ayrılmasından bu yana en büyük varlık bölüşümü olacak.

AYRILIĞI BU SÖZLERLE DUYURMUŞTU

Bill Gates geçtiğimiz günlerde paylaştığı mesajında şu ifadelere yer vermişti: ‘Epey düşünme ve çok fazla uğraşın ardından, evliliğimize son verme kararı aldım. Son 27 yılda üç muhteşem çocuk büyüttük ve tüm dünyada insanların sağlıklı ve üretken hayatlar sürebilmesini olanaklı kılmak için çalışan bir vakıf kurduk.’

Vakıfta birlikte çalışmayı sürdüreceklerini ifade eden Gates, ‘Fakat hayatlarımızın sonraki safhasında bir çift olarak birlikte ilerleyemeyeceğiz’ yazmıştı.