Bill Gates geriliminde yeni perde

Yayın tarihi: 16 Eylül 2020 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 15 Eylül 2020 Salı 5:24 pm

Elon Musk ve Bill Gates tartışması çok başka bir boyuta taşındı. Microsoft’un kurucusu ve aynı zamanda dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates’in elektrikli araçlarla ilgili konuşması işleri değiştirdi.

Elon Musk ve Bill Gates, yine tartışmaya girdi. Bill Gates , GatesNotes adlı blogunda geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı bir yazısında önemli bazı detaylara değindi. Elektrikli araçların kısa mesafeli yolculuklar için iyi bir alternatif olduğunu ifade eden Gates, uzun yolculuklar konusunda ise yeterince emin değil. Ona göre; 18 tekerlekli tırlar, kargo gemileri ve yolcu uçakları için bu yöntemin pek tercih edilir olduğunu söylemek mümkün değil.

Bill Gates

Bir Twitter kullanıcısı, elektrikli araçlar ile ilgili Elon Musk’a mesaj attı. Gönderdiği mesajda Bill Gates’in elektrikli araçlar hakkındaki sözlerini aktardı. Musk, “Onun (Bill Gates) hiçbir fikri yok” ifadesine yer vererek, yeni bir kavganın fitilini ateşledi.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, fosil yakıtla çalışan hemen her aracın da elektrik ile çalışabileceğini ortaya koydu. Hatta uzun yol araçlarını bile elektrikli duruma çevirmişti. Tesla Semi-Truck, bunun en bariz örneklerinden bir tanesi oldu. Musk tarafından yapılan açıklamaları dinlediğinizde elektrikli araçların son derece büyük avantajlara sahip olduğunu düşünebilirsiniz.

Elektrikli araçlar ile ilgili Bill Gates dinlendiğinde de hak vermek mümkün. Ona göre elektrikli araçlar uzağa gittikçe daha büyük bir bataryaya ihtiyaç duyacak. Bu nedenle devasa bir paradoks yaşanacağını düşünüyor. Sizce bu ikiliden hangisi haklı?

Venüs ‘de Uzaylılar var!