Bill Gates destekli Koronavirüs testleri iptal mi edilecek?

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 4:25 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 4:25 pm

Teknoloji alanında dünyanın en çok bilinen isimlerinden Bill Gates destekli Koronavirüs testleri iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya. salgının çok ciddi boyutlara ulaştığı son günlerde böyle bir sorun, herkesin çok büyük problemler yaşamasına neden olabilir.

Peki ne oldu da Bill Gates tarafından desteklenen Koronavirüs testleri  iptal edilme eşiğine geldi? Tüm dünyaya test gönderen bu kuruluşun sorun yaşaması Türkiye’yi de etkileyebilir.

FDA, Seattle Coronavirus Assessment Network’e (SCAN) gönderdiği yazıda, “Geçerli bir yetki alana kadar lütfen hasta testlerine ve aldığınız sonuçların hastalara iletilmesine son verin” diyerek yetki belgesini istediğini resmi ağızdan söylemiş oldu. Bu kuruluşun ücretsiz bir şekilde test kiti göndermesine rağmen böyle bir tepki alması ilginç karşılandı.

 

Kuruluşun resmi internet sitesinde yer alan yazıda, “FDA’nın, SCAN’ın testlerinin güvenliği ve doğruluğuna dair herhangi bir endişesi bulunmuyor. Ancak ek yetkilendirmeyi edinene kadar testleri durdurmamız istendi” ifadeleri ile üzüntüler dile getirildi. Bu kuruluşu böylesine önemli yapan ise, Bill Gates destekli olması ve Türkiye de dahil tüm dünyaya test kiti göndermek istemesi. Böyle bir şeyi ücretsiz yapması, Koronavirüs ile ilgili verilen mücadelenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Bill Gates yayınladığı blog yazısında, “SCAN, önümüzdeki haftalarda daha fazla test sonucu topladıkça araştırmacılar, vaka sayısı konusunda daha iyi bir analiz yapabilecek ve bu sayede fiziksel mesafe gibi uygulamaların ne zaman gevşetilebileceği gibi sorulara cevap verilebilecek” demişti. Bakalım ilerleyen zamanlarda bu kuruluş, yetki belgesi alıp bütün dünyaya ücretsiz test kiti hizmeti sunabilecek mi?