Bill Gates aşı karşıtlarının ‘mikroçip’ iddialarına yanıt verdi

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 9:47 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 9:47 pm

Covid-19 salgınında en etkili mücadele yolu olan aşı hakkında birçok asılsız iddialar ortaya atıldı. Bunlar arasında en popülerlerinden biri olan ise mikroçip iddiası. Aşı karşıtları Covid-19 aşılarının içerisinde mikroçip olduğunu iddia ederek bunun sorumlusu olarak birçok defa Bill Gates’i gösterdi. Gates iddialara kinayeli bir dille cevap verdi.

Dünyanın en zengin insanları arasında olan ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates, dün (12 Nisan) Kanada’da Gates Vakfı hakkında açıklama yaptı. Gates, vakfın milyonlarca hayatın kurtarılmasını sağladığını ve aşı karşıtlarının suçlamalarının bu sebeple ‘biraz ironik’ olduğunu ifade etti.

AKIL TUTULMASI YAŞATAN BİR  İDDİA: MİKROÇİP

Söz konusu teorilerin arasında Gates’in, Kovid-19 pandemisini insanları kontrol etmek için çıkardığı, maddi kazanç elde etmek istediği ve aşıları kullanarak insanları takip etmesini sağlayacak mikroçipleri vücuda yerleştirdiği gibi iddialar var.

Teknoloji milyarderi, Vancouver’da düzenlenen TED2022 konferansında dışarıda aşı karşıtları tarafından protesto edildi.

Gates Vakfı’nın aşı çalışmalarına yaptığı katkıyla gurur duyduğunu söyleyen Gates, protestoların “biraz tuhaf” olduğunu söyledi. Gates sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birinin dönüp aşıları insanları öldürmek ya da para kazanmak için kullandığımızı veya pandemiyi bizim başlattığımızı söylemesi biraz ironik. Bu, sürekli çılgın insanların çıkageldiği bir şeye mi dönüşüyor? Kim bilir.”

66 yaşındaki Gates, mikroçip iddiasına ilişkin şu kinayeli cevabı verdi:

“Nedense bir şekilde kişilerin yerlerini takip etmek istiyorum çünkü herkesin nerede olduğunu bilmeyi çok arzuluyorum. Bu bilgiyle ne yapacağımdan emin değilim.”

Gates, Covid-19’un şiddeti azaldıkça aşıların başarısının kabul edilmesini umduğunu da sözlerine ekledi.