Bill Clinton’ın burnunu sıkan çocuk büyüdü! İşsizim, verilen sözler tutulmadı

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 1:04 pm - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 1:04 pm

Marmara Depremi’nin ardından ABD Başkanı Bill Clinton’ın kucağına alıp sevdiği sırada burnunu sıkmasıyla meşhur olan Erkan Işık, o dönem gazetelerde “ABD Başkanı Bill Clinton’ın burnunu sıktı, hayatı değişti” gibi manşetler atılmış olsa da hayatının değişmediğini ve işsiz olduğunu söyledi.

Marmara Depremi’nin ardından Kocaeli’deki çadır kenti gezen dönemin ABD Başkanı Bill Clinton’ın kucağına alıp sevdiği sırada burnunu sıkmasıyla tanınan Erkan Işık, işsiz olduğunu ve iş aradığını söyledi. “Ben bir şey istemeden söz verenler oldu fakat hayatım değişmedi” diyen Işık, “Verilen sözler yapılmadı. O yüzden hayatım değişmedi” ifadelerini kullandı.

Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde gazetelerin birinci manşetinde yer alan “Erkan bebek” o dönem ne kadar meşhur olsa da şimdilerde geçinemediğini söylüyor.

 

23 YIL GEÇTİ AMA DÖNEMİN TANIKLARI TARAFINDAN HÂLÂ HATIRLANIYOR

O günlerde İzmit ilçesindeki çadır kenti ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Clinton’ın kucağına alıp severken burnunu sıktığı anlarda fotoğrafı çekilen ve “Erkan bebek” olarak tanınan Erkan Işık, aradan geçen 23 yıla rağmen, adı söylendiğinde dönemin tanıkları tarafından hâlâ hatırlanıyor.

Anadolu Ajansı’na konuşan Erkan Işık, lisede bilişim ve teknoloji eğitimi gördüğünü ve üniversite sınavında istediği puanı alamadığı için eğitime devam etmediğini anlattı.

Işık, “Benim yatkın olduğum alan daha çok çizim ya da yazarlık, sinema, tiyatro… Ayrıca şarkı sözleri yazmayı seviyorum. Bunun dışında bilişim alanında da ilerlemek istiyorum. Gönüllü olarak zaten arama ve kurtarma ekibindeyim fakat bunun dışında üniversitede bunun eğitimini alabilsem, üniversiteyi keşke bu alanda kazanabilsem. Bu dalda da yürümek isterim” dedi.

Çiğ köfte salonu işleten babasına zaman zaman yardım ettiğini, babasının yanında çalışmasının, kendi ayakları üzerinde durabilmesi açısından bir fayda sağlamadığını anlatan Işık, bir firmada 5 ay kuryelik yaptığını ve işten geçen hafta ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Işık, şu anda işsiz olduğunu ve iş aradığını söyleyerek, “Belediyede 6 ay lise stajı gördüm. Staj gördüğüm alanda, birimde çalışmak istiyorum. Belediyeye iş başvurusunda bulundum, cevap bekliyorum. Artık iş hayatına atılmak istiyorum. Benim de artık gerçekleştirmek istediğim hayallerim var. Kız arkadaşım var, 2-3 yıl içinde evlenmek istiyoruz” diye konuştu.

“ŞAŞALI BİR HAYAT YAŞAMADIM AMA BUNA İNANDIRDILAR”

O dönem gazetelerde “ABD Başkanı Bill Clinton’ın burnunu sıktı, hayatı değişti” gibi manşetler atıldığını hatırlatan Işık, “Ufak ufak dokunuşlar oldu, olmadı diyemem ama hayatımı değiştirecek kadar hiçbir şey yaşamadım. Şaşalı bir hayat yaşamadım ama buna inandırdılar. Ben bir şey istemeden söz verenler oldu fakat hayatım değişmedi. Sağ olsun ünlü iş adamı merhum Kadir Has’ın eğitimime çok yardımı oldu. Onun dışında verilen sözler yapılmadı. O yüzden hayatım değişmedi. 17 Ağustos’ta o kadar büyük acılar yaşanmış. Ben, insanları o olayla gülümsetmişim. Gurur verici tarafı bu olabilir. İnsanları bir nebze de olsa gülümsetmişim” ifadelerini kullandı.

Ebrar’ın eski sevgilisi İmge, kendisine gelen mesajı ifşa etti