Bilinmeyen telefonları Google’dan hızla öğrenebileceksiniz

Yayın tarihi: 8 Nisan 2024 Pazartesi 10:55 am - Güncelleme: 8 Nisan 2024 Pazartesi 11:40 am

Haber: CEREN URAL

Telefonlarda artık dayanılmaz hale gelen bilinmeyen numaralar için Google yeni bir özellik getiriyor. Google’ın test ettiği Lookup ile bilinmeyen numaralar hızla sorgulanabilecek. Bilinmeyen numara kalmayacak.

Google, kullanıcıların en son aramalar ekranından doğrudan bir telefon numarasını araştırma olanağı sunacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Beta sürümünde test edilen Lookup adlı bu özellik, Google Telefon uygulamasına yeni bir “Araştır” düğmesi ekliyor. Kullanıcılar bu düğmeye tıkladıklarında, numara Google aramasında aranmış gibi görüntüleniyor.

Bu özellik, Pixel telefonlarda zaten bulunan Google Telefon uygulamasına ekleniyor ancak diğer Android kullanıcıları da dilerlerse bu uygulamayı indirebiliyorlar. “Araştır” düğmesi, Telefon uygulamasında son aramalara tıklandığında görülen “Engelle” ve “Geçmiş” gibi seçeneklerle birlikte yer alıyor.

BİLİNMEYEN NUMARA ARTIK BİLİNECEK

Google’dan “uzun e-posta”lara karşı yapay zeka hamlesi!

Özellik, sahte telefon numaraları tarafından arandığı zaman, kullanıcıların bilinmeyen numaraları Google’da aramak için pratik bir yol sunuyor.

Google’ın Gmail uygulamasının Android sürümüne Gemini e-posta özetlerini eklemek üzerine de çalışıyor. Bu özellik, bir e-postanın konu satırının hemen altında bir düğme olarak görünüyor. Ancak henüz bu düğmenin bir işlevi bulunmuyor. Sadece Gmail’in üç noktalı menüsünde yeni bir Gemini menü seçeneği yer alıyor. Kullanıcıların Google Workspace hesabı varsa, Android Gemini uygulaması e-postalarını özetleyebiliyor.

google bilinmeyen telefon numarası lookup

Google Lookup ile bilinmeyen numaralar hızla sorgulanacak. Bilinmeyen numaraların altında “Lookup” seçeneği görünecek. Buna dokunduğunuza Google numarayı arayacak ve bilgileri ekrana getirecek.

 

Kaynak: TELE1