Bilinmeyen bir kumpas hazırlığı daha ortaya çıktı: Kartal, tilki, martı ve kurt!

Yayın tarihi: 26 Mart 2019 Salı 2:28 pm - Güncelleme: 26 Mart 2019 Salı 2:29 pm

FETÖ’nün 2010’da hayata geçirmediği, 1426 askeri hedef alan Martı, Kurt, Kartal ve Tilki kumpası ilk kez gündeme geldi.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, bugünkü yazısında kumpasın ayrıntılarını kaleme aldı.

Aytunç Erkin, “Fetullahçılar, TSK içindeki ‘Martı’, ‘Kurt’, ‘Kartal’ ve ‘Tilki’ kuvvetlerinin darbeyi böyle yapacağını ihbar etmiş. Peki 15 Temmuz 2016’daki o hain gecede ne olmuştu? ‘Az sayıda kişi kullanarak’ darbe yapmak istemişlerdi! Yapacaklarını, TSK’nın ‘milli’ unsurlarına yamamaya çalışmışlar” ifadelerini kullandı.

“Şimdi geliyoruz, bu hayvan isimlerinden oluşan ‘kuvvetlerin’ sözde neler yapacaklarına.

Fetullahçı örgüt, TSK’da darbe yapmak için harekete geçecek askerlerin planlarını da şöyle anlatmış o ihbar mektubunda:

– Tüm devlet erkanının Kara Harp Okulu’nda katılacağı bir toplantı esnasında öldürülmesi eylemi…

– Hava Kuvvetleri bünyesinde, İzmir Çiğli’de konuşlu unsurlar merkezli olarak bir eğitim uçağının düşürülmesi. Kürt kökenlilerin zan altında bırakılması. Üst düzey bir komutana suikast düzenlenmesi vb… gibi hazırlıkların yapılması.

– AMİRALLERE SUİKAST BENZERLİĞİ: Deniz Kuvvetleri’nde, Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Oramiral Metin Ataç’ın yakın takibe alındığı, Yiğit’in zehirlenmesi maksadıyla fizibilite çalışması yapıldığı…

– KAOS EYLEMLERİ BENZERLİĞİ: Akdeniz Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasında Özel

Kuvvetler Komutanlığı sivil personeli de kullanılarak geçmişteki gibi sokak eylemleri benzeri eylemleri yapabilecek kapasitenin olduğu.

– DİNLEME VE GÖRÜNTÜLEME BENZERLİĞİ: Karşı cinsin ve karşı cinse olan ilginin kullanılmasına yönelik olarak bir kısım personelin ses ve video görüntüsünün kaydedildiği……

– BYLOCK KULLANMA BENZERLİĞİ: Gizliliğe önem verilerek ikinci telefon ve canlı kurye kullanma iletişim vasıtalarının kullanıldığı.

– HİMMET TOPLAMA BENZERLİĞİ: Aylık periyotlarla aidat toplandığı, paranın ortak kasada muhafaza edildiği, buraya sivillerden de kaynak sağlandığı hususları…

– KOD ADI KULLANMA BENZERLİĞİ: Örgütlenmede Hava Kuvvetleri’nde ‘Irkçı, Türkçü, Şamanist’ özellikler görüldüğü, diğer kuvvetlerde de ‘Yoldaş, Anda, Gökkurt, Cücü Beyi, Kandaş’ tabirlerinin kullanıldığı… tespit edilmiştir…

“GELELİM HEDEFE KONULARDAN EN ÖNEMLİ İSME…”

Aytunç Erkin, “MİT’e gelen ihbar mektubuna göre, Fetullahçılar kendilerinden olmayanlara kendi yaptıklarını monte etmiş. ByLock, himmet, kod adı vs… Gelelim hedefe konulardan en önemli isme…” diyerek yazısını şöyle sonlandırdı:

“TSK mensubu bin 426 asker içinde ikinci sırada hedefe konulan isim Deniz Kurmay Albay Yankı Bağcıoğlu… SÖZCÜ Gazetesi Ankara Haber Müdürü Emin Özgönül 8 Ekim 2017’de Bağcıoğlu’nu şöyle anlatmıştı: 2011 yılında casuslukla suçlandı, tutuklandı ve 3 yıl cezaevinde yattı. İstanbul Askeri Casusluk Davası’nda yargılandı ve 5 yıl hapse mahkum oldu. Yurt dışına kaçan Savcı Fikret Seçen’in açtığı davanın ‘kumpas’ olduğu ortaya çıkınca da beraat etti. Bağcıoğlu, 2016’da YAŞ kararı ile tuğamiralliğe terfi etti ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı’na atandı. Bir zamanlar ‘casus’ diye suçlanan Bağcıoğlu, denizaltı kazalarında yardımlaşma, kazazede kurtarma ve ortak tatbikat konusunda ABD ile yapılan anlaşmaya, Türkiye Cumhuriyeti adına imza attı. Bağcıoğlu’nun imzaladığı anlaşma, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerince 11 Eylül 2017 günü imzalanarak yürürlüğe girdi. FETÖ’cü Fikret Seçen’in hazırladığı iddianamede Bağcıoğlu ve 15 üst düzey subay, ‘Casusluk, fuhuş, şantaj, tehdit, özel hayat ve haberleşmenin gizliliğini ihlal’ ile suçlanmıştı.”