California San Diego Üniversitesi'ndeki (UCSD) araştırmacılar, yaklaşık 900 kişinin sağlık verilerini inceledi. Araştırmaya katılanlardan haftada iki ila dört yumurta tüketen kişilerin daha düşük kan kolesterol seviyelerine sahip olduğu ortaya çıktı.

Mozambik'te kaos! 6 bin yakın mahkum firar etti, THY seferleri durdurdu Mozambik'te kaos! 6 bin yakın mahkum firar etti, THY seferleri durdurdu

KADINLARIN BEYİN SAĞLIĞINI KORUYOR

Araştırma, katılımcıların bilişsel fonksiyonlarını da mercek altına aldı. Buna göre, daha fazla yumurta tüketen kadınların kısa ve uzun süreli hafızalarında daha az gerileme yaşadığı ortaya çıktı. Ancak erkeklerde aynı sonuç gözlemlenmedi.

UCSD'den halk sağlığı araştırmacıları Donna Kritz-Silverstein ile Ricki Bettencourt, yumurtanın zararlı bir etkisinin olmadığını ve hatta zamanla bilişsel işlevin korunmasında önemli rol oynayabileceğini söyledi.

Kritz-Silverstein ile Bettencourt, yumurtaların içerdiği proteinler, amino asitler ve kolesterolün beyin hücrelerinin yapısı ile işlevini koruyabileceğini de belirtti. Yumurtalar, düşük yağ içeriği ve yüksek besin değeriyle sağlıklı bir diyetin parçası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: dha