Bilim ve Gelecek son sayısını ‘olağanüstü’ ilan etti!

Yayın tarihi: 2 Nisan 2020 Perşembe 12:37 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2020 Perşembe 12:37 pm

Bilim, kültür ve politika dergisi Bilim ve Gelecek, Nisan ayı sayısını ‘olağanüstü’ ilan etti.

Bilim, kültür ve politika dergisi Bilim ve Gelecek, Nisan ayı sayısını ‘olağanüstü’ ilan etti. Herhangi bir reklam almadan, abonelik ve gönüllüler aracılığıyla yaşamını 16 yıldır aralıksız sürdüren dergi, koronavirüs salgını nedeniyle 194. sayısını basıma vermeyecek. Okuyucular erişime açılan sayıyı çevrimiçi temin edecek.

“Sıfır sermaye, sonsuz emek sloganı ile kendi küçük alanımızda dahi olsa emeğin sermayeye karşı üstünlüğünü kanıtladık” diyen Bilim ve Gelecek Dergisi yazılı açıklamayla ‘Olağanüstü nisan Sayısına’ dair, “Nisan sayımız da tüm yazıları ve bölümleriyle hazır. Fakat bu sayımızı ne yazık ki basılı olarak elinize ulaştıramayacağız. Malum nedenden dolayı dağıtım olanakları kısıtlı, satış noktaları kapalı ve okurların önemli bir kısmı evinden çıkamıyor. Bu nedenle okurlarımızla buluşmak için başka bir yol bulmak zorunda kaldık” ifadelerine yer verdi.

‘194. SAYI DEMİYORUZ’

Bilim ve Gelecek’in web sitesinde herkesin erişimine açık olarak ay içerisinde parça parça yayınlanacak sayı için, “Nisan sayısına “194. Sayı” demiyoruz; “Olağanüstü Nisan Sayısı” diyoruz. 194. Sayı hakkımızı kimseye, bir virüse dahi bırakmak istemiyoruz. Önünde sonunda bu salgın geçecek ve Bilim ve Gelecek tekrardan basılı olarak elinize ulaşacak. Fakat yayınımızı şimdilik bu şekilde sürdüreceğiz. Yazarlarımızdan yeni makalelerini iletmeye devam etmelerini de rica ediyoruz” denildi.

Bu süreçte okurlardan ve bilimsel bilgiyi önemseyenlere de çağrıda bulunan dergi anti- bilimsel içeriklerle de mücadelede yer almalarını istedi. Yapılan açıklamada, “Bilim ve Gelecek’in güvenilir ve sağduyulu bir kaynak olarak her zaman olduğu gibi bugün ve bundan sonra da daha çok okura ulaşması önemli. Günümüzde iyice yaygınlaşmış olan safsataya ve şarlatanlığa, iyi niyetle de olsa yanlış bilgi yaymaya göğüs gerebilmek için okurlarımızı sosyal ağlarda Bilim ve Gelecek içeriklerini daha sık paylaşmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullanıldı.

‘SOSYAL MESAFEYİ KORUYARAK KUCAKLIYORUZ’

Sağlık çalışanlarına da açıklama yoluyla başarı dileklerini sunan dergi, “Biliyoruz, çok sayıda sağlık emekçisi okurumuz ve yazarımız var. Onlar bugün koronavirüs salgınına karşı en önde fedakârca mücadele ediyorlar. Hepsini sevgiyle, saygıyla -aramızdaki mesafeyi koruyarak- kucaklıyoruz. Bilimsel düşüncenin ve yöntemin rehberliğiyle, toplumsal dayanışmayla, emek ile bu zorlu mücadeleden de başarıyla çıkacaktır” dedi.

‘Bilim, emek ve dostlukla kalın’ sözleriyle bitirilen açıklamada derginin yayım hayatına devam edebilmesi için abonelik çağrısı yapıldı.