Bilim Kurulu üyesinden her gün dokunduğumuz iki nesne için uyarı

Yayın tarihi: 24 Mart 2020 Salı 10:22 am - Güncelleme: 24 Mart 2020 Salı 10:30 am

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, para ve ayakkabının virüs bulaştırma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirterek dokunulmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Koronavirüse karşı alınacak bireysel önlemlere karşı açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan para ve ayakkabı konusunda uyarıda bulundu. Kredi kartıyla alışveriş yapılması tavsiyesinde bulunan Ceyhan, “Para çok insanın elinden geçiyor. Virüs bulaştırma potansiyeli yüksek. Nakit parayla kart arasında tercih yapmak gerekirse kartı tercih etmek gerek. Çünkü şahsi kullanıma mahsus. Kartlı ödemelerde de temassız en korunaklı ödeme modeli” şeklinde konuştu.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Ahmet Demircan: İyileşenler tekrar yakalanabilir

Ayakkabıya dokunulmaması gerektiğini, dokunulsa bile muhakkak ellerin yıkanması gerektiğini aktaran Bilim Kurulu Üyesi, “Diyelim ki eve girdiniz, ayakkabılarınızı çıkarıp, evde çocuk varsa, onun ulaşamayacağı bir yere koymanız gerekir. Sonrasında el yıkamak temel kural. Ayakkabı ile temas edilmediği sürece onun üzerinde virüs varsa da havaya karışıp dolaşıma girmez” diyerek sözlerini noktaladı.