Bilim Kurulu Üyesi uyardı! Grip ile soğuk algınlığını karıştırmayın

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 2:41 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 2:41 pm

Ülke genelinde sıcak havalar günden günde yerini soğuk havalara bırakıyor. Kış yaklaşırken grip vakalarında da artış gözlenmeye başlandı. Ancak Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, gribin soğuk algınlığı ile karıştırıldığını belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Serhat Ünal, mevsim değişikliği nedeniyle gribal enfeksiyon hastalıklarında artış olduğunu belirterek, “Bu dönemde kapalı yerlerde yaşamın artmasıyla beraber solunum yolu ile bulaşan enfeksiyonlar artıyor. Koronavirüs solunum yolu ile bulaşan bir enfeksiyon ve koronavirüs de artacak. Tabi koronavirüsün yanında influenzanın da altını çizmekte fayda var. Grip hastalığının soğuk algınlığı ile karıştırılmaması gerekiyor. Soğuk algınlığı grip hastalığına göre çok daha hafif seyrediyor. Grip koronavirüsü benzer şekilde üst ve alt solunum yapan ciddi bir solunum yolu enfeksiyonudur.” dedi.

Prof. Dr. Serhat Ünal

Ünal, “Solunum yolu enfeksiyonları mevsimi olduğu için grip ile beraber koronavirüsü de dikkate alarak bu mevsimde sağlıklı yaşam kurallarına riayet etmek yani; uykunuza dikkat etmek, sağlıklı beslenmek, spor yapmak bir ikincisi solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşmasına mani olmak için maske, mesafe, el hijyenine dikkat etmek gibi kuralları tekrar hatırlamakta fayda var” uyarısında bulundu.

Koronavirüs gençlerin kişiliğini değiştiriyor