Bilim Kurulu üyesi canlı yayında açıkladı: Kısıtlama kararları alınacak

Yayın tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi 4:33 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2020 Pazartesi 4:45 pm

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, vaka sayılarının artması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından yeni kısıtlama ve yasakların açıklanabileceğini söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Olumsuz duruma karşı bugün bazı önlemler alınacak” ifadesini kullandı.

Saray’dan sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama!

“İYİ BİR NOKTADA DEĞİLİZ”

Bir televizyon programında canlı yayın konuğu olan Özlü, “Son zamanlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı arttı. İyi bir noktada değiliz. Günlük vaka sayısındaki oynamalar anlamlı değil ama genel tabloya bakıldığında ölü sayısının, ağır vakaların artması önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız da ‘bu işi sıkı tutmalı’ gibi bir ifadede bulundu. Normalleşmeyle birlikte insanların hayatlarına geri dönmesi ama bunu yaparken de dikkatli olması, salgına tekrar izin vermemesi amaçlanmıştı maalesef insanımız bu konuda gerektiği kadar hassas davranamadı. Sanıyorum kamu yönetimi bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla, bazı yaptırımlarla bu sürecin kontrolü için bazı kararlar alacak. Bugün onları öğrenme fırsatımız olabilir” diye konuştu.

Erdoğan: Mecburen tekrar işi sıkı tutmak durumundayız

Erdoğan ne demişti?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün cuma namazı çıkışında koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız. O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmak durumunda. Gerek toplu taşıma gerek düğün nikah salonu gibi yerlerdeki yaklaşımlarımız daha kararlı hale getirdik. Bunu keyfi yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Halkımız bir sıkıntı yaşamasın bundan dolayıdır. Şimdi bazı illerimizde olumlu dönüş başladı.”