Bilim insanları uzun yaşamanın sırrı için gen terapisi önerdi

Yayın tarihi: 13 Ocak 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 4:09 pm

Bilim insanları uzun yaşamanın sırrını nihayet çözmüş olabilir. Konu ile ilgili uzun bir süredir araştırmalar yapan bir bilim insanı var.

Araştırmalarına devam eden bilim insanları uzun yaşamanın sırrını bir türlü bulamadı. Ancak konu ile ilgili bireysel araştırmalar yapan bir bilim insanı bu konuda önemli bir gelişme kaydetmiş olabilir. California sınırları içerisinde yaşayan ABD’li Brian Hanley son derece önemli bir röportaj yaptı. Bu röportajda uzun yaşamanın mümkün olduğunu söyledi.

Gen terapisi isimli yeni bir teknik ile birlikte uzun ömürlü yaşamak mümkün. Butterfly Sciences isimli şirketinde çalışmalarını sürdüren bu bilim insanı gen terapileri geliştirmesi ile biliniyor. Ancak tüm bu çalışmaları sadece kendi üzerinde deniyor. Yani herhangi bir denek kullanmıyor.

Bilim insanları

Konuyla ilgili çalışmalarına devam eden bu bilim insanı 64 yaşında. Kendisi en az 80 yaşına kadar yaşayacağını söylüyor. Fakat geliştirdiği gen terapileri ile birlikte yaşam süresini 160 yıla kadar uzatma ihtimalinin olduğunu düşünüyor.

 

Her ne kadar bu kulağa biraz tuhaf gelse bile bahsi geçen alanda çok büyük bir yatırım var. Hatta Amazon kurucusu Jeff Bezos bile bu alanda çalışmalar yürüten bir şirkete çok ciddi yatırım yapmıştı. Bu yatırımların ilerleyen yıllarda ölümsüz insan yaratma isteğinden kaynaklı olduğu söylenebilir.

Kedilerin zihin dünyası bilim insanlarının araştırma konusu oldu: Normal değiller

Bilim insanları uzun yaşamanın sırrını büyük oranda çözerken gen terapisine dikkat çekmeye devam ediyor. Genlerde sağlanabilecek bazı değişiklikler ile birlikte ömrü uzatmak mümkün.