Bilgisayar oyunundan yeşil sahalara! Genç hoca Avrupa’nın zirvesinde

Yayın tarihi: 14 Mart 2023 Salı 11:06 am - Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı 11:06 am

Football Manager isimli teknik direktörlük oyunundan etkilenek hocalık yapma kararı alan Ligue 1 ekibi Reims’in teknik direktörü Will Still, kariyeriyle adeta futbolseverlerin hayalini yaşıyor. Takımıyla 17 maçtır yenilmeyen 30 yaşındaki teknik adam, bu istatistikle Avrupa’nın zirvesine oturdu.

Teknik direktörlük simülasyonu Football Manager, modern futbolu domine etmeye devam ediyor. Daha önce Avrupa kulüplerinin gözlemcilik faaliyetleri için kullandığı oyun, futbol dünyasına genç bir teknik direktör kazandırdı. Futbol tutkunlarının heyecanla oynadığı Football Manager oyunundan etkilenip teknik direktörlüğe başlayan Willam Still isimli teknik adam kariyerinin başında rekorlara imza atıyor.

TAKIM GEÇİCİ OLARAK EMANET EDİLDİ

David Guion ile yollarını ayıran Reims, Haziran 2021’de takımı Oscar Garcia’ya emanet etti. İspanyol teknik adam, yaklaşık 1.5 yıl görevde kalırken çıktığı 51 maçta 14 galibiyet, 18 beraberlik, 19 mağlubiyet elde etti. Kırmızı Beyazlılar, Ekim 2022’de veda ettiği Garcia’nın yerine hoca arayışına girerken Dünya Kupası arasını düşünen kulüp, aceleci davranmadı ve dümene geçici olarak Still geçti.

İLK 5 MAÇ ÇOK KRİTİKTİ

Fanatik’in derlediği bilgilere göre, 9 maçta 1 galibiyet ve 4 mağlubiyet alarak küme düşme hattına gerileyen Reims, Still yönetimindeki ilk maçına 15 Ekim’de oynanan Lorient karşısında çıktı. Genç hoca yönetiminde sahadan 0-0’lık eşitlikle ayrılan Reims, devam eden süreçte çıktığı 5 maçtan 3 galibiyet, 2 beraberlik çıkarınca üst sıraların gelmesi kaçınılmaz olmadı. 5 maç ardından Kulüp yönetimi, Belçikalı hocanın sezon sonuna kadar görevde kalacağını açıkladı.

REKORUN PEŞİNDE! BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Still ile olumsuz havayı tam tersine çeviren Reims, bambaşka bir kimliğe büründü. Toplam 17 resmi maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Still, (9 galibiyet, 8 beraberlik) 21. yüzyılda Avrupa’nın 5 büyük liginde çıktığı ilk 17 maçta yenilmeyen ikinci teknik direktör olarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu alanda rekor Barcelona’da 18 maç kaybetmeyen Tito Vilanova’ya ait.

AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE!

27. haftası tamamlanan Ligue 1’de 43 puan toplayan ve Avrupa potasıyla arasında sadece 4 puan olan Reims, Will Still yönetiminde çıktığı 17 maçta rakip fileleri 28 kez sallarken kalesinde yalnızca 7 gol gördü. 17 maçtır kaybetmeyen Fransız ekibi, aynı zamanda Avrupa’nın 5 büyük liginde en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan takım.

Reims’ın Will Still yönetiminde Ligue 1’de aldığı sonuçlar şu şekilde:

Lorient 0-0 Reims

Reims 2-1 Auxerre

Brest 0-0 Reims

Reims 1-0 Nantes

Montpellier 1-1 Reims

Reims 3-1 Rennes

Lille 1-1 Reims

Ajaccio 0-1 Reims

Reims 0-0 Nice

PSG 1-1 Reims

Reims 4-2 Lorient

Auxerre 0-0 Reims

Reims 4-0 Troyes

Nice 0-0 Reims

Reims 3-0 Toulouse

Reims 1-0 Ajaccio

Monaco 0-1 Reims

HENÜZ 30 YAŞINDA, İNANAMIYOR

Küme düşme hattında aldığı takımla inanılmaz bir başarıya imza atan Still, şaşkınlığını “Hayatımın bir noktasına biri bana 30 yaşında Reims’in teknik direktörü olacağımı söyleseydi, suratıma yumruk atmalarını söylerdim” dedi.

HER MAÇ 25 BİN EURO CEZA

Fransa Ligue 1’de başarılı işler çıkaran Will Still, teknik direktörlük kariyerindeki ilk ve tek yenilgisini Fransa Kupası Son 16 Turu’nda Toulouse’a (3-1) karşı yaşadı. Ayrıca Avrupa’nın 5 büyük ligindeki en genç teknik direktör olan Belçikalı, UEFA Pro lisansına sahip olmadığı için Reims Kulübü her maç 25 bin Euro para cezası ödüyor. Bu cezanın Still’in başarısının yanında Reims için çerez parası olarak görülüyor.

‘DEVAM ETMENİ İSTİYORUZ’ DEDİLER

Kulüp sahiplerinin Oscar Garcia’nın ayrılığı sonrası kendisiyle iletişime geçtiğini belirten genç teknik adam, “Kariyerimin her aşamasında olduğu gibi, bunu da planlamamıştım. ‘Senin devam etmeni istiyoruz.’ dediler. Düşünmek için zamanım yoktu. Dünya Kupası’ndan önceki 6 maçta yenilmedik. 2 kez kazandık ve 11. sıraya yükseldik. Yönetim kurulu kulüpteki havanın düzelmesinden o kadar memnundu ki işi bana kalıcı olarak verdi. 30 yaşındayım, buradayım. Ben bir Ligue 1 kulübünün başındayım! Daha mutlu olamazdım.” ifadelerini kullandı.

İÇİNDEKİ ATEŞİ FOOTBALL MENAGER YAKTI

Mbappe, Neymar, Ramos gibi yıldızlara karşı teknik direktör olarak mücadele ettiğinin altını çizen Still, içindeki teknik adamlık ateşini Football Manager’ın yaktığını vurguluyor, “Oyunun hayatıma böyle etki edeceğini hiç düşünmezdim. Tüm yaşadıklarıma baktığımda, gerçekten de etmiş. Çocukken bu oyunun bağımlısıydım.” ifadelerini kullanıyordu.

WEST HAM HAYRANI, HEDEFİ PREMİER LİG

Büyük bir West Ham hayranı olduğunu açıklayan 30 yaşındaki teknik adam, hayalinin Premier Lig olduğunu vurgulayarak şunları söylüyor:

“İçimdeki çocuk bana Premier Lig’e gitme hayalimi sürdürmemi söylüyor. Football Manager’da her şeyi kazanmak için saatlerini, günlerini harcayan o çocuk, West Ham United’ın başına geçme hayalimi sürdürmemi söylüyor. Ben büyük bir West Ham hayranıyım ve bu benim için gerçekten rüya gibi olurdu. Hayallerime varmadan önce gitmem gereken çok şey var. O yüzden gerçek dünyada saatler harcamaya devam etmeliyim. Meydan okumaya hazırım.”

WILL STILL KİMDİR?

İngiliz bir ailenin çocuğu olarak 14 Ekim 1992 tarihinde Belçika’da dünyaya gelen Will Still, çok küçük yaşlardan itibaren futbola büyük ilgi duydu. Sint-Truiden ile Mons’un genç takımlarında, Tempo Overijse’nin A takımında oynayan Still, futbolun taktiksel kısmına yoğunlaştı. Daily Mail’e verdiği röportajda “Hiçbir zaman çok yetenekli olmadım” diyen Still, “Orta sahanın ortasında oynuyordum. Sahanın en hızlısı ya da en yeteneklisi değildim. Ama koşmayı hiç bırakmazdım. Bana karşı oynamaktan nefret ediyorlardı çünkü gerçekten çirkeftim. Günlük hayatta sakin biriyim. Ama sahaya girdiğimde gerçekten kasap oluyordum. Ailem beni izlemekten utanıyordu” ifadelerini kullandı.