Bilgisayar kullanıcıların çoğu antivirüs tercih etmiyor

Yayın tarihi: 12 Haziran 2020 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 11 Haziran 2020 Perşembe 3:26 pm

Dünya genelinde bilgisayar kullanıcıları büyük tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyor. Uzun bir süredir tehlike altındayız. Çünkü %70 gibi bir bölüm antivirüs kullanmıyor.

Bilgisayar kullanan kişiler ek antivirüs tercih etmiyor. Bundan kısa bir süre önce Microsoft şirketinin bilgisayar kullanıcıları için sürekli güvenlik güncellemeleri yapması pek anlaşılır değildi. Her ay işletim sistemi için güncelleme yapan firma neredeyse bütün sistemleri eline yüzüne bulaştırıyordu. Hatta geçtiğimiz günlerde, bizim de haberlerimizde yer verdiğimiz üzere klavye ve fare gibi donanımlar bile Microsoft güncellemelerinde kullanılamaz hale gelmişti.

antivirüs

Hem Türkiye hem de dünya genelinde yapılan araştırmalar sonucunda, insanların çok önemli bir bölümünün antivirüs programlarına ihtiyaç duymadıkları ortaya çıktı. Nüfusun yaklaşık olarak %70 gibi bir bölümü antivirüs kullanmayı pek mantıklı bulmuyor. Ancak dünya genelinde artırılan virüs saldırıları buna eskisinden çok daha fazla ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor.

Truva kaynaklı virüs programları veya kanca sistemini kullanan çeşitli bilgisayar virüsleri, kullanıcıları hiç tahmin edemeyecekleri boyutlarda zarara uğratabilir. Basit bir örnek vermek gerekirse, bilgisayarınızda kart şifrenizin ve şirketiniz ile ilgili çok stratejik bilgilerinizin olduğunu varsayalım. Böyle bir durumda korsan hackerlar bilgisayarınıza kanca atmışsa, bütün verilerinizi kendi sistemlerine çok hızlı bir şekilde aktarabilir. Böyle bir durumda ne yazık ki geri döndürülemez şekilde bilgilerinizi kaybetmiş olursunuz.

Windows 10 ve diğer bütün işletim sistemleri için ek antivirüs programları bu nedenlerden dolayı çok büyük önem taşıyor. Sahte yazılımların ve zararlı bağlantıların sayısındaki artış göz önüne alındığında, hem bilgisayarınız hem de bütün elektronik donanımlarınız tehlike altında olabilir. Hangi işletim sistemini kullanıyorsanız kullanın, ek antivirüs programları kullanmadığınız sürece banka bilgileriniz de dahil olmak üzere cihazınızdaki dosyalar kesinlikle güvende olmayacaktır. Peki siz, bu tür antivirüs programlarını kullanıyor musunuz?

Herkesin yükleyebileceği Android 11 Public Beta çıktı!