Bilgisayar almayı düşünenler acele etmesin

Yayın tarihi: 20 Eylül 2021 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi 9:26 am

Malum son dönemde bilgisayar fiyatlarında muazzam bir artış söz konusu. Bu artışın temel nedeni ise çip sektöründe yaşanan kriz. Özellikle bu yıl çip fiyatlarında önemli artışlar gerçekleşti.

Çip fiyatlarındaki artış şüphesiz en çok bilgisayar fiyatlarını etkiledi. Çok değil geçtiğimiz yıl 5000 – 6000 TL seviyesine satılan dizüstü bilgisayarlar şimdilerde 2 kat fiyatlara satılmaya başladı.

Bu da gerçekten teknoloji severleri üzen ve düşündüren bir sorun. Neyse ki 2022 ile birlikte bu ve benzeri stok sıkıntılarının aşılması bekleniyor.

Bilgisayar

 

Teknoloji sektöründeki bazı uzmanlar bilgisayar almak için 2021’in doğru zaman dilimi olmadığına hem fikirler. Pek çok isme göre çip sıkıntısı 2022 yılı ile birlikte sona erecek. Çip fiyatları düştüğünde buna bağlı olarak PC fiyatlarının da düşmesi bekleniyor.

Elbette bu durumun Türkiye’yi ne kadar kapsadığı önemli bir soru işareti. Malum ülkemizdeki fiyatlar sadece yaşanan stok sıkıntılarına bağlı değil. Bunun haricinde döviz kurları, birden yayınlanan sürpriz vergiler ve en önemlisi de enflasyon gibi bazı kriterler mevcut.

Bu açıdan bakıldığında bilgisayar almak için 2022’yi beklemek gerçekten de mantıklı olur mu sorgulamak gerekiyor. Keza Türkiye’de işler Avrupa’daki gibi yürümüyor. Dolayısıyla tüm dünyada bir mal ucuzlarken, Türkiye’de aksine pahalanması bizler için sürpriz olmuyor.

Apple, aşılanmamış çalışanları için COVID-19 testini zorunlu kılıyor