Bilgin’in açıklamasının ardından AKP’li Elitaş’tan ‘vergi istisnası’ yorumu

Yayın tarihi: 20 Aralık 2021 Pazartesi 11:30 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2021 Pazartesi 11:30 pm

AKP’li Mustafa Elitaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücreti açıklamasının ardından gündeme gelen vergi istisnası hakkında konuştu. Elitaş, “Tüm işçi ve memurlar için maaşların brüt 5 bin liraya kadar olan kısmından vergi alınmayacak” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücreti açıklamasının ardından Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ve damga, gelir vergisinin kaldırılması kafa karışıklığına sebep oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, vergilerin tüm işçilerin ücret gelirlerinin asgari ücrete kadar olan kısmında kaldırıldığını söylemişti. Tüm işçilerin asgari ücret düzeyine kadar olan gelirlerinden vergi alınmayacağı konuşulurken, bir açıklama da AKP’li Mustafa Elitaş’tan geldi. 

ELİTAŞ, TÜM ÇALIŞANLARI İŞARET ETTİ

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “İşçi ve memur toplam 18.5 milyon çalışan için asgari ücret kadar vergi istisnası geliyor. Toplam maliyeti 37 milyar 600 milyon TL olacak. Komisyon kabul ettiği takdirde memur dahil tüm çalışanların maaş ve ücretlerinin brüt asgari ücrete kadar olan kısmı vergiden muaf olacak” açıklamasında bulundu.

“MAAŞLARIN BRÜT 5 BİN LİRAYA KADAR OLAN KISMINDAN VERGİ ALINMAYACAK”

Tepki çeken düzenlemenin ardından Elitaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamada “En son yaptığımız istişare sonucunda tüm ücret ve maaş alanları kapsayacak şekilde asgari ücret miktarı olan kadar kısmı önergeyi vekil arkadaşlarımız imzaya açtılar. Komisyon kabul ettiği takdirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak” ifadelerini kullandı.

Elitaş ayrıca “Tartışılan konu vardı. Cumhurbaşkanıyla istişare ettik dedi. Önerge verilecek. Tüm işçi ve memurlar için maaşların brüt 5 bin liraya kadar olan kısmından vergi alınmayacak” ifadelerini kullandı.

Çalışma Bakanı Bilgin AGİ ve emekli maaşı hakkında konuştu