Bilgin Gökberk: Lige katılmama kararını TFF vermiş olamaz

Yayın tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba 6:11 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 6:11 pm

Gün Ortası programına konuk olan Bilgin Gökberk, Avrupa Süper Ligi’ne katılmama kararının Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilmediğini söyledi. Gökberk, “Ülkede Merkez Bankası bile kendi kararını veremiyor, TFF nasıl versin?” diye sordu.

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Cumhuriyet gazetesi yazarı Bilgin Gökberk,  “Avrupa Süper Ligi’nin kurulma amacı para, katılan takımların borçları var ve daha fazla kazanmak istiyorlar. Lige katılmama kararını TFF vermiş olamaz. Ülkede Merkez Bankası bile kendi kararını veremiyor, TFF nasıl versin?” dedi.

Avrupa Süper Ligi: ‘Taraftarsız futbola dönüş hamlesi’

“Günlerdir bu konu tartışılıyor, hiç para meselesini konuşan duydunuz mu?” diye soran Gökberk, şunları söyledi:

“Futbolun ruhuymuş, zaten Türkiye’de futbolun ruhu kalmadı. Siyasi iradenin seçmiş olduğu bir TFF ve siyasilerin organize ettiği Süper Lig var. Bu kadar sık maç oynanmasının tek sebebi gündemi değiştirmek. Bu ülkede 1 sene din adamları konuşmasın, futbol oynanmasın bu iktidar düşer. Bu arada yarın Morgan Bank çıkıp, ‘Türkiye’ye 2 milyar dolar para veriyoruz ama Süper Lig’den 2 takım Avrupa Süper Ligi’ne katılacak’ hemen kabul ederler. Ben bu organizasyonun yürüyeceğini düşünmüyorum çünkü futbolun ruhuna aykırı. Bugün Türkiye’nin gündemi ne? Ülkenin 70 yıllık birikimi kaybolmuş, herkes ‘128 milyar dolar nerede?’ diye soruyor. Böyle bir ortamda bir banka çıkıp, ‘Al sana 2 milyar dolar’ derse eğer, 16 takım bile göndeririz. Bonservis bedelleri inanılmaz arttı. Fabrika mı alıyorsunuz, futbolcu mu transfer ediyorsunuz? İşin cılkı çıktı, bu da son numarası. Ben bütün sempatinin kaybolacağını düşünüyorum.”