Bilgen’den kooperatifle anlaşmayı fesheden kayyuma tepki

Yayın tarihi: 13 Ekim 2020 Salı 4:24 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2020 Salı 4:24 pm

Ayhan Bilgen, Kars atanan kayyumun belediye iştirak şirketi olan Beltaş A.Ş. bünyesinde ‘KarSbel’ markasıyla kente ait doğal ürünlerin satışının yapıldığı kooperatifle ilişiğini kesmesine tepki göstererek, kooperatif çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Kobani soruşturması’ operasyonları kapsamında tutuklanan ve görevden alınan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen sosyal medya hesabından, kayyumun kente ait doğal ürünlerin satışının yapıldığı kooperatifle yapılan anlaşmayı feshetmesine tepki gösterdi.

Bilgen, “Kayyım politikasını boşa çıkarmanın ilk sınavı, belediyelerin rutin işleri dışındaki kooperatif çalışmalarının desteklenerek kendi ayakları üzerinde durmasının sağlanmasıdır” diye yazdı.

“KAYYIMI BOŞA ÇIKARMANIN İLK SINAVI KOOPERATİF ÇALIŞMALARINI DESTEKLEMEK”

Sağlık durumu ve moralinin iyi olduğunu da bildiren Bilgen, şu ifadeleri kullandı:

“Herkese selamlar, sağlık durumum ve moralim gayet iyi. Kooperatifler, belediye ile organik bir alt kurum ilişkisinde değildir. Belediye desteği olmadan da ayakta durabilmeleri ve büyümeleri toplumsal sahiplenme ile mümkündür. Kayyım politikasını boşa çıkarmanın ilk sınavı, belediyelerin rutin işleri dışındaki kooperatif çalışmalarının desteklenerek kendi ayakları üzerinde durmasının sağlanmasıdır.”

NE OLMUŞTU?

Kars Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından yerel ürünlerin ülkenin farklı noktalarında tüketiciyle buluşturulmasına dönük uygulamalara son verilmişti. Kars Belediyesi’ne atanan kayyum belediye iştirak şirketi olan Beltaş A.Ş. bünyesinde ‘KarSbel’ markasıyla kente ait doğal ürünlerin satışının yapıldığı kooperatifle ilişiğini kesmişti.

Kars kayyumu yerel ürünlerin satıldığı kooperatifle iş birliğini kesti