Bilet zammı kapıda

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 9:59 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 9:59 am

Otobüs taşımacılığında 500 TL olarak açıklanan tavan ücretler, uçak biletlerinde de zammın önünü açtı. Geçen yıl ekonomi sınıfında tavan ücreti 450 TL olan havayolu şirketlerinin yeni ücretleri merak konusu oldu.

Koronavirüs salgını sırasında fahiş fiyatlarla yurtiçinde taşıma yapan otobüs şirketleri için geçen hafta açıklanan 500 TL tavan fiyat, henüz uçuşlara başlamasa da havayolu şirketlerinin zam yapmak için önünü açtı.

Ekonomi uçuşlarında 450 TL olan tavan ücrete ne kadar zam yapılacağı ise merak konusu. Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü geçen hafta Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemelerle otobüs bileti fiyatlarında tavan ve taban fiyat uygulamasına gitti.

HENÜZ ZAM BAŞVURUSU YOK

Bu düzenleme ile Türkiye içinde en uzun yolculukta tavan fiyat 500 TL olarak belirlendi. Bu düzenlemeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Otobüs biletlerine tavan fiyat uygulaması getirdik. Böylece hem vatandaşlarımızın haklarını güvenceye aldık hem de firmaların artan maliyetlerin altında ezilmesini engelledik” sözleriyle savunmuştu.

Otobüslerin bilet ücretlerinde belirlenen bu tavan fiyatlar ise geçen yıl Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havayolu taşımacıları için açıklanan 450 TL’lik tavan fiyatları geçmiş oldu.

Havayolu şirketleri için tavan fiyat uygulaması ise 2013 yılında fiyatların aşırı artması üzerine 299 TL olarak getirilmişti. Yıllar içinde yükselen tavan fiyatlar en son geçen yıl eylül ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ekonomi sınıfı için 450 TL olarak açıklanmıştı.