Bilecik’te gazeteciye silahlı saldırı

Yayın tarihi: 20 Haziran 2023 Salı 1:22 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı 1:22 pm

Bilecik’te bir yerel gazete ve internet sitesinin genel yayın yönetmeni Cafer Elmas evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Elmas saldırı sonucu yaralandı.

Bilecik’te köşe yazarlığı da yapan bir yerel gazete ve internet sitesinin genel yayın yönetmeni Cafer Elmas’ın aracın yanına yaklaşan bir kişi silahlı saldırısına uğradı. Saldırgan birkaç el ateş ettikten sonra uzaklaşırken, elinden ve ayağından yaralanan Cafer E, bir süre zanlının peşinden gitti.

İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Cafer E’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Şüpheli A.Y.B gözaltına alındı.

Yarın11 sitesinin haberine göre Elmas, hastanedeki ilk tedavisinin ardından ifade verdi, saldırganın babası Z. B.’den “azmettirdiği” iddiasıyla davacı ve şikayetçi oldu.

Gazeteci Sinan Aygül: Tatvan belediye başkanının korumalarının saldırısına uğradım

‘BENİ YILDIRAMAYACAK’

Elmas saldırıya ilişkin “Böyle kişiliksiz insanların saldırısı beni yıldıramayacak. Ben yine işime geri döneceğim ve haberlerimi yazmaya devam edeceğim” dedi.

Çevredeki güvenlik kamerasının kayıtlarında, Cafer E’nin aracını park ettiği, inmeden önce yanına bir kişinin geldiği, daha sonra şüphelinin uzaklaştığı ve yaralanan gazete sahibinin bir süre bu kişinin peşinden gittiği görülüyor.

Gazeteciye saldırıp silah çeken polis koruması görevden uzaklaştırıldı

Gazeteci Sinan Aygül: Tatvan belediye başkanının korumalarının saldırısına uğradım