Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında 12 yıla kadar hapis istemi

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 7:38 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 7:38 pm

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in danışmanı Selçuk Erdağı ile ilgili rüşvet soruşturması tamamlandı. Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahin ve Erdağı için 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediğinin tespit edilmesi üzerine, 19 Ocak’ta Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Erdağı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İçişleri Bakanlığı da hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

Olayla ilgili Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması tamamlandı. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede; görevden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ile Şahin’in danışmanlığını da yaptığı öne sürülen Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın Bilecik’te yapılacak olan bir AVM inşaatının satış bedelinin belirlenmesi hususunda rüşvet aldıkları iddiasıyla haklarında 4 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

CHP’den rüşvet iddialarına ilişkin açıklama