Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesine DİSK Basın-İş’ten tepki: TBMM, kendi iradesini yok sayan bu kararı yok saymalıdır

Yayın tarihi: 1 Kasım 2019 Cuma 12:38 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma 12:41 pm

RTÜK üyesi olan Faruk Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesi ile ilgili DİSK Basın-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “RTÜK üyesi Faruk Bildirici değil, üç farklı kurumda yönetici olan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’dir” denildi.

CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Faruk Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesi kararının hukuksuz olduğunun altını çizen DİSK Basın İş yaptığı açıklamada ayrıca “RTÜK kararı gereği için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdi. TBMM, kendi iradesini yok sayan bu kararı yok saymalıdır” çağrısında bulundu.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Devletin medya üzerindeki denetim araçlarından biri RTÜK. Kurulduğu günden bu yana tv ve radyo kanalları üzerinde siyasi denetim yapıyor. Yıllardır meclis aritmetiği sayesinde muhalif medya kurumlarının tepesinde Demokles’in Kılıcı gibi sallanıyor.

Faruk Bildirici RTÜK’e CHP kontenjanından kısa bir süre önce seçilmişti. O da RTÜK’de bugüne kadar görev yapan demokrat birkaç insandan biriydi. Yanlış bulduklarına karşı sesini yükseltince, varlığına tahammül edemediler.

AKP ve MHP kontenjanından seçilen 6 üye, Ebubekir Şahin’in RTÜK’ün yanısıra Basın İlan Kurumu ve Türksat’ın da yönetiminde olduğunu ortaya çıkaran Faruk Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesi için karar aldı. Üstelik de yasa gereği Bildirici oylama salondan çıkartılırken, Ebubekir Şahin oylamaya katıldı. Bu bile kararın ne kadar adil olduğunun bir göstergesidir.

Tarafsızlığını kaybeden ve üyeliği düşmesi gereken kişi RTÜK üyesi Faruk Bildirici değil, üç farklı kurumda yönetici olan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’dir.”

“TBMM, kendi iradesini yok sayan bu kararı yok saymalıdır”
Faruk Bildirici tüm meslek yaşamı boyunca halkın haber ve bilgi alma hakkı için mücadele etmiştir.

Bu karar hukuksuzdur ve muhalefeti RTÜK’te de susturmak için alınmıştır. RTÜK kararı gereği için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdi.

TBMM, kendi iradesini yok sayan bu kararı yok saymalıdır.

DİSK Basın-İş iktidar borazanlığı yerine halkın haber ve bilgi alma hakkı için mücadele eden Faruk Bildirici’nin yanındadır.”