Bildirici: Doğan Medya satılmadı, el konuldu

Yayın tarihi: 8 Haziran 2021 Salı 11:33 am - Güncelleme: 8 Haziran 2021 Salı 11:37 am

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker yayınladığı 9’uncu videoda, Doğan Yayın Holding’i Ziraat Bankası kredisiyle satın alan Demirören’in borcunu ödemediğini söylemişti. Faruk Bildirici, Peker’in  iddialarına ilişkin konuştu.

Hürriyet’in eski ombudsmanı Faruk Bildirici, TELE1’de yayınlanan Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programının konuğu oldu. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını değerlendiren Bildirici, yandaş gazeteci Cem Küçük’ün Peker’e yanıt olarak attığı tweeti sildiğini hatırlattı.

Bildirici şunları söyledi:

Ben onların yaptığı işi tartışmayı doğru buluyorum. Gazetecilik, doktorluk gibi mühendislik gibi o diplomayı alan insanların yapabileceği bir meslek değil. Peker’in onunla ilgili ne söyleyeceğini göreceğiz. Özışık kardeşlerle başlayıp Veyis Ateş ile devam eden bir süreç var. Veyis Ateş başta olmak üzere baktığımızda Peker’e cevap veremediklerini görüyoruz. Bu da iddialara güç kazandırıyor. Maalesef medya bugün iktidarın elinde bir silah. Hadi Özışık gazeteci değildir diyemem ama suç örgütleriyle iş birliği yapan bir kişi diyebilirim. Üzüldüğüm nokta Sedat Peker’in gazetecilikle ilgili bir şeyler söyleyebilmesi.

DOĞAN MEDYA’NIN DEMİRÖREN’E GEÇİŞİ

Demirören grubu 2018 yılında Doğan Medya’yı satın aldı. Sedat Peker, satın alma işleminin Ziraat Bankası’ndan alınan parayla gerçekleştirildiğini söyledi. Bu paranın geri ödenmediğini öne süren Peker, Demirören ile ilgili tek bir işlemin yapılmadığını söyledi. İddialar sonrasında çiftçiler ve öğrencilerden tepki geldi. KYK borcunu ödemek istemeyen öğrenciler duruma tepki gösterdi.

Doğan Medya mensubu Hürriyet gazetesinde haftada bir okurlarla buluşan Faruk Bildirici konuya ilişkin şunları söyledi:

Kamuoyunda yanlış bir algı oluştu. Bu saldırı olmuş sonrasında satış olmuş gibi anlaşıldı. Doğan Medya grubuna ‘el koyma’ yaşandı. Satış 2018’de saldırı ise 2015’te oldu. Doğan Medya teslim olmuştu, istedikleri gazeteciliği yapamıyorlardı. Aydın Doğan devir teslim töreninde paranın hesaba yatıp yatmadığını soruyor. Satışın kime yapıldığından bile şüpheliydi. Bu satışı iktidarın bizzat yaptığı çok açık. 2020 Nisan ayında ise kredinin süresi dolmuştu ama ödenmedi. Ziraat Bankası Metin Sezici diye birini Demirören’e finansal işlerin başına gönderdi. Bir yandan kredi ödemediler bir yandan da milyon dolarlar kazandılar.