Bilal Erdoğan ekonomiyi anlattı: ‘Bir ülke borçlanarak büyür’

Yayın tarihi: 4 Kasım 2021 Perşembe 11:05 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 11:55 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi’nde yaptığı açıklamada “Genç arkadaşlarıma bunu vurgulamak istiyorum. Bir ülke borçlanarak büyüyebilir. Türkiye bu modeli uzun süre denedi” dedi.

Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi’ne katılan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, burada bazı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Genç arkadaşlarıma bunu vurgulamak istiyorum. Bir ülke borçlanarak büyüyebilir. Türkiye bu modeli uzun süre denedi. Cari açık vererek, dünyadan borç toplayarak dünyadan yatırımcı gelmeksizin, yani finans sektöründe olsun gerçek somut yatırımlarda olsun yatırımcının gelmesi borç vermesine dayalı bir modeli bugüne kadar denedik. Bugüne kadar belli başarıları da yakaladık” diye konuştu.

“PLAZALARDA MUHAFAZAKARLARIN NEDEN OLMADIĞI KONUŞULSUN”

Erdoğan, TÜGVA’nın yerli, milli, inançlı ve değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesinin mücadelesini verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bunda ayrım gözetmediklerini ben biliyorum. Türkiye’de bir yandan kutuplaşma edebiyatı yapanlar, başka başka kesimlerin birbiriyle çatışmasını gözleyenler, insanları ötekileştirmekten vazgeçsinler. Biraz da plazalarında muhafazakar insanların neden olmadığı konuşsunlar. Türkiye’de birileri, birilerinin ötekileştirilmesinden bahsederken, Türkiye’nin o büyük firmaları ve zenginleri kendi plaza ve binalarında neden bir başörtülünün asla çalışamadığının hesabını versinler. O zaman kutuplaştırmanın kimin yapıp, yapmadığı daha iyi ortaya çıkacaktır. Yıllarca ‘inançlı’ diye ötekileştirilmiş bir kesimin çocuğuyum ama bugün benim içinde bulunduğum vakıflarda kimseyi ötekileştirmeden herkese ulaşmanın mücadelesini veriyoruz. Umut ediyorum ki bunlar daha doğru anlaşılır ve takdir edilir”

Enerji Bakanlığı’ndan bir ‘öneri’ daha: Sıcaklığı 21 dereceye düşürün