Bilal Erdoğan, Denizli’de kariyer dersi verdi: Diploma yeterli değil!

Yayın tarihi: 23 Şubat 2024 Cuma 9:38 am - Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma 4:34 pm

Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen Ege Kariyer Fuarı’nda  konuşan Bilal Erdoğan, iş yerinde dürüstlüğün çok önemli olduğunu belirterek, “Diploma ve akademik başarının tek başına yeterli değil” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Pamukkale Üniversitesi tarafından Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ege Kariyer Fuarı’na katılan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, öğrencilere kariyer önerilerinde bulundu.

Bilal Erdoğan ve TÜRGEV Kılıçdaroğlu’na açtıkları davaları kaybetti

Bilal Erdoğan, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamalarda, kariyer fuarında öğrencilerle sohbet ettiğini ve kendi hikayesini anlattığını belirterek, “Kariyerle ilgili önerilerde, özelikle istihdamda rol oynayan esas faktörlerin, edinilen diploma ve akademik başarının tek başına yeterli olmadığını, bunun yanında iş yerinde özellikle çalışkanlık, dürüstlük gibi hasretlerin önem taşıdığını, iletişim kabiliyetinin de kendini doğru ifade edebilmenin önemli olduğunu vurguladık” dedi.

Bilal Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

“ODTÜ FİZİK MEZUNUSUN DİYE İŞ Mİ BEKLİYORSUN”

“‘Ya işte ben ODTÜ Fizik mezunuyum, böyle bir iş yapabilir miyim’ zihniyeti doğru değil. ODTÜ Fiziği bilerek söylüyorum; ‘ODTÜ fizik mezunuyum, iki yıldır iş bulamıyorum’. ODTÜ Fizik mezunu olduğun için iş teklifi mi bekliyorsun? ODTÜ fizik mezunu olan bir adamın yapamayacağı bir iş olmaması lazım yeter ki çalışmak istesin. Dolayısıyla, Amerika’da bu zihniyet var. Amerika’ya Türkiye’den o dönemde gelen başka arkadaşlar, başka insanlar pizza dağıttılar, benzin istasyonunda çalıştılar. Bir yandan gece İngilizce kursuna gidip İngilizcelerini geliştirip diploma almaya çalıştılar. Haftada seksen saat pizza dağıtan biliyorum.”

 

Kaynak: TELE1