Bilal Erdoğan: Cumhurbaşkanımız Batı Afrika’ya gidince Fransa bir sıçrıyor

Yayın tarihi: 24 Şubat 2022 Perşembe 11:02 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2022 Perşembe 11:06 pm

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, “Cumhurbaşkanı’mız Batı Afrika’ya gidince Fransa bir sıçrıyor zaten. ‘Benim arka bahçemde ne işin var?’ diyor” açıklamasında bulundu.

Bilal Erdoğan, TÜGVA tarafından Bahariye Mevlevihanesi’nde bu yıl 5’incisi düzenlenen “Genç Yönetici Okulu Mezuniyet Programı’nda yaptığı konuşmada, TÜGVA’nın, Türkiye’de İlim Yayma Cemiyeti ile başlayan 70 yıllık geleneği takip eden sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. Erdoğan, “İlim Yayma Cemiyeti kurulduğunda, imam hatip okumak için Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelen veya sonraki yıllarda üniversite okumak için gelen gençlerin, Anadolu’da imkanı olmayan evlerde büyüyen çocukların bu sayede Türkiye’de mevki ve söz sahibi olabilmelerini sağlamıştır bu gelenek. Eğer bu damar olmasaydı bugün Anadolu’nun kendi çocukları üniversite eğitimine erişemeyebilirlerdi ve bugün ülkenin yönetimine halkın kendisi sirayet edemezdi.” diye konuştu.

“FRANSA BİR SIÇRIYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika ziyaretine değinen Bilal Erdoğan, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı’mız Batı Afrika’ya gidince Fransa bir sıçrıyor zaten. ‘Benim arka bahçemde ne işin var?’ diyor. Biz de diyoruz ki ‘Benim orada dindaşlarım var, tabii ki ben dünyanın neresinde ticaret yapacağımı sana soracak değilim.’ Ama önce bahsettiğim iki seçenekten birincisini tercih etmiş olsak Fransa’nın gitme dediği yere gitmemek durumundasın. Bu, Türkiye’nin kabul edebileceği bir tercih değil”

Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Aslıyüksek Adli Tıp Kurumu’na atandı