Biden’ın 7 ay sonra gündem olan açıklamaları sonrası Yılmaz Özdil AKP’ye isyan etti!

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2020 Pazar 10:45 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2020 Pazar 10:49 pm

Gazeteci Yılmaz Özdil, ABD Başkan adaylarından Joe Biden’ın 7 ay sonra gündeme getirilen sözlerini değerlendirdi. Özdil, “Joe Biden’ı yumuşatmak için ABD’ye verilen tavizleri ne zaman öğreneceğiz, gene sekiz ay sonra mı?” dedi.

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak genel seçimlerde Demokrat Parti’nin başkan adayı olan Joe Biden’ın 19 Ocak’ta New York Times (NYT) yayın kuruluna verdiği söyleşide söylediği sözler Türkiye’de yeniden gündem oldu.

Biden, söz konusu söyleşide, “Erdoğan bir otokrattır, yapmamız gerektiğini düşündüğüm şey, ona karşı çok farklı bir yaklaşım benimsemek ve muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça ortaya koymak” ifadesini kullandı.

Gazeteci Yılmaz Özdil, 7 ay önce ABD başkan adayı Joe Biden’ın New York Times gazetesiyle gerçekleştirdiği röportajın tekrar gündeme getirilmesini değerlendirdi.

Özdil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Joe Biden’ı yumuşatmak için ABD’ye verilen tavizleri ne zaman öğreneceğiz, gene 8 ay sonra mı?” diye sordu.

Özdil’in paylaşımının tamamı şu şekilde:

“Joe Biden sekiz ay önce konuştu, Türkiye’nin jetonu sekiz ay sonra düştü… Joe Biden’ın sekiz ay önceki bu tehdidi üzerine -Türk milleti kahramanlık destanlarıyla uyutulurken- Joe Biden’ı yumuşatmak için ABD’ye verilen tavizleri ne zaman öğreneceğiz, gene sekiz ay sonra mı?”