Biden’den Yahudi yerleşimcilere yaptırım kararı!

Yayın tarihi: 1 Şubat 2024 Perşembe 8:33 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2024 Perşembe 10:24 pm

ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria’da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptırım uygulanacak kişilerin isimlerini açıkladı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria’da güvenliği zedeleyenlere yönelik hazırlanan başkanlık kararnamesine imza attı. Kararname ile Batı Şeria’da Filistinlilere karşı son dönemde şiddet uygulayan Yahudi yerleşimciler, ABD yönetiminin yaptırımlarına maruz kalacak.

AMERİKAN FİNANS SİSTEMİ İÇİNDE İŞLEM YAPILACAK

Yaptırım listesine dahil edilenler Amerikan finans sistemi içinde işlem yapamayacak, bu ülkeye vize alamayacak, varsa ABD’deki varlıkları dondurulacak ve Amerikan vatandaşlarının bu kişilerle iş yapması yasaklanacak.

Biden, ilgili açıklamasında Batı Şeria’daki güvenliğin ve istikrarın bozulmaması için bu adımı attıklarını ve bölgedeki Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Konuyla ilgili arka plan toplantısı düzenleyen bir Beyaz Saray yetkilisi, söz konusu kararname kapsamında isimleri belirtilmeyen 4 kişinin şimdiden yaptırım listesine dahil edildiğini bildirdi.

4 İSİM HAKKINDA YAPTIRIM KARARI

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Batı Şeria’da artan şiddet olaylarının kabul edilemez olduğu ve bu olaylara karışanların, yaptırıma maruz kalacağı bildirildi.

Açıklamaya göre isimleri David Chai Chasdai, Einan Tanjil, Shalom Zicherman ve Yinon Levi olarak açıklanan 4 aşırılıkçı Yahudi yerleşimci, Batı Şeria’da şiddet olaylarını başlatmak, Filistinli sivilleri hedef almak ve evlerini yakmak gibi suçlardan dolayı yaptırım listesine alındı.

(AA)

Hükümet çalışanı olan babasının kesik başıyla Biden’ı tehdit etti

Kaynak: AA