Biden’dan Putin’e küfür! Rusya: Utanç verici

Yayın tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe 11:45 am - Güncelleme: 22 Şubat 2024 Perşembe 11:45 am

ABD Başkanı Joe Biden, seçim kampanyası konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e küfür etti. Putin için “O çıldırmış bir …” diyen Biden hakkında Kremlin’den yapılan açıklamada ise, “ABD Başkanı’nın bu kadar kaba sözleri ABD için bir utançtır” ifadeleri kullanıldı.

ABD Başkanı Joe Biden, California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bağış etkinliğinde, seçim kampanyası konuşması yaptı. Konuşmaya Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili sözleri damga vurdu.

KÜFÜR ETTİ

Putin ve diğer bazı liderler nedeniyle sürekli nükleer çatışma endişesi yaşandığına işaret eden Biden, aslında en temel varoluşsal tehdidin iklim olduğunu söyledi.
Biden, konuşmasında Rusya lideri Putin’e yönelik küfürlü ifadeler kullandı.

Biden ayrıca, seçimde Cumhuriyetçilerin aday adayı eski ABD Başkanı Donald Trump’ı da Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın cezaevindeki ölümü konusunda Putin hakkında konuşmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

KREMLİN’DEN AÇIKLAMA

Biden’ın Putin ile ilgili sözleri üzerine, Kremlin’den yapılan açıklamada “ABD Başkanı’nın bu kadar kaba sözleri ABD için bir utançtır” denildi.

PUTİN ‘BİDEN’ DEMİŞTİ

Putin ise, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda “Rusya için hangisi daha iyi, Biden mi yoksa Trump mı?” sorusuna Biden yanıtını vermişti. Putin açıklamasında, “Biden daha deneyimli, tahmin edilebilir ve eski tarz bir politikacı” ifadelerini kullanmıştı.

Biden: Şüphesiz ki Putin, Navalny’nin ölümünden sorumludur

Kaynak: TELE1