Biden Yönetimi’yle Kongre arasında F-16 mücadelesi

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 9:34 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 9:34 am

Biden Yönetimi, Türkiye’ye F-16 satış ve modernizasyon konusunda Kongre’yle çatışma içine girdi.

Başkan Biden’ın Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının modernizasyonuna karşı çıkan Senato Dış İlişiler Komitesi’nin en etkili iki ismi arasında kıyasıya mücadele sürüyor. Senatgo Dışilişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Partili Bob Menendez ile Cumhuriyetçi Jim Risch, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı otokrat bir lider olmak ve Rusya’dan S-400 savunma sistemi almakla suçluyor.

Senatör Menendez, Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmasını engelleme ve Rusya’dan savaş uçağı alma tehditlerinin ‘blöf’ olduğunu öne sürüyor, Erdoğan’ın tehditlerinden korkmadığını söylüyor.

YUNAN ASILLI VEKİL DESTEĞİ ELELŞTİRDİ

Yunan asıllı Cumhuriyetçi Milletvekilleri Gus Bilirakis ile Nicole Malliotakis de Biden’ın Türkiye’ye F-16 satışına verdiği desteği eleştirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Başkan Biden’ın F-16 satışını desteklediğini söyledi.

“BİDEN TALEBİ DESTEKLİYOR”

Türkiye’ye F-16 satışı konusunu birkaç aydır görüştüklerini kaydeden Sözcü, ‘F-16 konusunda biz gayet netiz. Bu konuda birkaç aydır görüşüyoruz. Biden, bu talebi gerçekten destekliyor. Bunun dışında yeni bir şey yok’ dedi.

TÜRKEN-USA ABD’nin 4 büyük kentinde 10 öğrenci yurdu işletiyor