Biden ve Harris’e tebrik mesajları yayımlanmaya başladı: Tekrar hoş geldin Amerika

Yayın tarihi: 7 Kasım 2020 Cumartesi 8:56 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2020 Cumartesi 11:20 pm

Demokrat aday Joe Biden’ın ABD’nin 46’ncı başkanı olarak duyurulmasından sonra dünyanın farklı yerlerinden tebrik mesajları yayımlanmaya başladı.

Joe Biden’ın ABD’nin 46’ıncı başkanı olarak duyurulmasından dakikalar sonra dünya liderlerinden, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden gelecek Biden ve Kamala Harris yönetimine tebrikler gelmeye başladı.

İşte o paylaşımlar;

Eski ABD Başkan adayı Hillary Clinton sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Joe Biden ve Kamala Harris’i kutladı. Clinton, ” Bu tarihi bir başarı, Trump’ın defedilmesi ve Amerika için yeni bir sayfa oldu. Bunun olmasına destek verenlere teşekkür ederim. Bundan sonra hep beraber. ” dedi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Joe Biden ve Kamala Harris’i kutladı. Trudeau, Twitter’daki mesajında şunları yazdı: “Joe Biden ve Kamala Harris’i tebrik ediyorum. İki ülke olarak yakın dost, ortak ve müttefiğiz. Dünya sahnesinde ‘özel’ bir ilişkimiz var. Beraber çalışmayı bekliyorum.”

İrlanda Başbakanı Micheál Martin, ABD’nin seçim sonucunu şu sözlerle tebrik etti: “ABD’nin yeni seçilmiş başkanı Joe Biden’ı tebrik ediyorum. Joe Biden hayatı boyunca bu milletin dostu oldu ve gelecek yıllarda onunla çalışmayı bekliyorum. Durumlar uygun olduğunda kendisini burada ağırlamayı da istiyorum”

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Twitter’dan yazdığı Almanca mesajda, Biden-Harris zaferini şu ifadelerle kutladı: “Sonunda bazı açık sayılar görmemiz güzel. Gelecek ABD hükûmetiyle birlikte çalışmayı bekliyoruz. Yeni bir Trans Atlantik başlangıcı, yeni bir anlaşma için işbirliğimize yatırım yapmak istiyoruz.”

Tebriğe “Tekrar hoşgeldin Amerika” ifadeleriyle başlayan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Biden-Harris ikilisini kutladı. Hidalgo, mesajında şunları yazdı: “Paris Anlaşması’nın 5’inci yıldönümünü kutlarken bu zafer, iklim krizi açısından hiç olmadığı kadar birlikte hareket etmemiz gerektiğinin bir sembolü!”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan da Biden’a tebrik geldi. Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Kılıçdaroğlu şu ifadeler kullandı: “Amerika Birleşik Devletleri’nin 46. Başkanı olarak seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’i tebrik ederim. Türkiye – ABD arasındaki dostluğun ve stratejik müttefiklik ilişkilerimizin güçlenmesini dilerim.”