Biden ve Erdoğan’ın görüşmesinin ardından telefon trafiği

Yayın tarihi: 23 Nisan 2021 Cuma 11:56 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2021 Cuma 11:56 pm

ABD Başkanı Joe Biden ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aylar sonra ilk defa görüşmesinin ardından; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken telefonda görüştü.

ABD Başkanı Joe Biden ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında aylar sonra ilk telefon görüşmesi gerçekleşmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, 1915 olaylarına ilişkin cumartesi günü bir açıklama yapılacağı duyuruldu.

İLGİLİ HABER | Biden ile Erdoğan aylar sonra ilk defa görüştü

Biden ile Erdoğan aylar sonra ilk defa görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde ele alınan konular detaylı olarak değerlendirildi. İki liderin haziran ayındaki NATO zirvesinde görüşme kararı almalarından duyulan memnuniyet dile getirildi. Mevcut anlaşmazlıklara rağmen Türkiye- ABD ilişkilerinde karşılıklı saygı çerçevesinde, ortak ve stratejik çıkarlara öncelik verilmesi gerektiği ifade edildi” ifadelerine yer verildi.

İLGİLİ HABER | ABD Dışişleri ‘Ermeni Soykırımı’ diyerek kararı cumartesi duyuracaklarını açıkladı

ABD Dışişleri ‘Ermeni Soykırımı’ diyerek kararı cumartesi duyuracaklarını açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi yaptı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Joe Biden’la yaptığı telefon görüşmesindeki hususların takibi amacıyla mevkidaşı Blinken’la telefonda görüştü.