Biden, ‘Putin katil’ demişti: Rusya’dan flaş ‘ABD’ açıklaması!

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 6:58 pm - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 6:58 pm

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Biden’ın yaptığı “Putin’in katil olduğunu düşünüyorum” açıklamasına yanıt verdi. Zaharova yaptığı açıklamada, Moskova’nın Washington’la ilişkileri bozmayacağını söyledi

Zaharova’ya Biden’ın açıklamalarının Rusya ile ABD arasında pratikte yürütülen işbirliğini nasıl etkileyebileceği soruldu. Biden’ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirten Zaharova, “Birileri kabul edilemez açıklamalar yapacak ve biz de, halihazırda çıkmazda olan ikili ilişkileri bozacak mıyız? Bu mantıkla hareket etmenin kesinlikle hiçbir anlamı yok. İlişkileri bozmaya devam etmemiz, tekere çomak sokmamız veya birtakım entrikalar üretmemiz mi gerekiyor? Bu, kesinlikle bir Rus stratejisi ve taktiği değil” yanıtını verdi.

“İşimizi yapıp ikili ilişkilerin durumunun gözden geçirilmesiyle ilgili kapsamlı çalışmalar yapmak ise diğer bir konu. İşte şu anda yapılması gereken de bu” diye devam eden Zaharova, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov’un da tamamen bunun için Moskova’ya davet edildiğinin altını çizdi.

Biden Putin’e ateş püskürdü: Katil, bedelini ödeyecek

BİDEN, PUTİN’E KATİL DEMİŞTİ

Biden’ın ABC televizyonuna verdiği röportajın Rusya’yla ilgili bölümü Moskova’nın büyük tepkisini çekmişti. Rusya’nın ABD’de geçen yıl yapılan seçimlere müdahale ettiği iddialarıyla ilgili konuşan Biden, Vladimir Putin’in bunun bedelini yakında ödeyeceğini iddia etmişti. Biden, bir gazetecinin “Putin’in katil olduğunu düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna ise “Evet, düşünüyorum” yanıtını vermişti.

Bunun üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı, Washington Büyükelçisi Antonov’un ABD’yle ilişkilerin geleceğinin ele alınacağı istişareler için Moskova’ya davet edildiğini bildirmişti.

Putin de Biden’ın ifadelerini değerlendirirken, “İnsan, diğerlerini gerçekte kendini gördüğü gibi görürmüş” demişti. Putin açıklamalarının devamında ABD liderine “sağlık dilediğini” ifade etmişti.