Biden’den çok yardımcısı Kamala Haris konuşuluyor

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 9:57 am - Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe 9:57 am

Kamala Haris, ABD Başkanlık seçimleri için Demokrat başkan yardımcısı adayı seçilen ilk siyahi kadın, ilk Asya ve Hint kökenli başkan yardımcısı adayı olan California Senatörü Kamala Harris dünyada en çok konuşulan kişilerin başında geliyor.

Kamala Harris, aynı zamanda ABD tarihinin en yaşlı başkanının hükümetinde görev yapacağı için yetkileri çok olan başkan yardımcılarından biri olarak ABD siyasetine damga vuracak. ABD siyaseti uzmanları, Joe Biden’in yalnızca bir dönem başkanlık yapacağı ve tekrar aday olmayacağı için Kamala Harris’in şimdiden en güçlü 2024 Demokrat başkan aday adaylarından biri olduğunu söylüyor.

Kamala Harris, senatör olduktan sonra ise 2019 yılında ‘ABD Senatosu’na 1915 olaylarını soykırım olarak tanınması için önerge vermişti. Verdiği önerge ABD Başkanı Donald Trump’tan dönmüştü.

Biden’den balkon konuşması

Hindistan göçmeni bir kanser araştırmacısı anne ve Jamaika göçmeni bir ekonomist babanın çocuğu olan 55 yaşındaki Kalifornia senatörü Kamala Harris, California eyaletinin Oakland kentinde doğdu. Yedi yaşındayken anne ve babası boşandı. Kamala Harris’i ve kız kardeşi Maya Harris’i, annesi Shyamala Gopalan Harris tek başına büyüttü.

Howard Üniversitesi’nde siyaset ve ekonomi, California Üniversitesi’nde ise hukuk bölümlerini bitirerek 1990 tarihinde CKlifornia Alameda Bölge Savcılığı’nda bölge savcı yardımcısı olarak çalışmaya başladı.

2010 yılında California Eyalet Savcısı seçildi. 2016 genel seçiminde Demokrat Parti’den senatör adayı oldu. yüzde 61.6 oy alarak Kalifornia Senatörü seçildi.

Demokrat Başkan Aday Adaylığı

21 Ocak 2019 tarihinde, 2020 Demokrat başkan aday adaylığını ilan eden ancak daha sonra Mart ayında Joe Biden lehine çekilen Kamala Harris, sert Donald Trump eleştirileriyle gündeme geldi.

Kamala Harris, özellikle Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump’ın atadığı federal yargıç ve hükümet görevlisi adaylarının onay süreçlerinde gerçekleşen senato görüşmelerinde adaylara oldukça sert ve etkili sorular sormasıyla gündeme geldi.