Beyza Buldağ, ilk duruşmada beraat etti

Yayın tarihi: 29 Eylül 2021 Çarşamba 1:47 am - Güncelleme: 29 Eylül 2021 Çarşamba 1:47 am

Kayyum rektör Melih Bulu’ya yönelik eylemler sırasında Boğaziçi Dayanışması hesabını yönettiği gerekçesiyle tutuklanan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Beyza Buldağ beraat etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasın sonrası başlayan eylemler sırasında gözaltına alınarak tutuklanan ve 5 gün sonra serbest bırakılan Beyza Buldağ, yargılandığı davada beraat etti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi ve Öğrenci Sendikası üyesi Beyza Buldağ hakkında, “Boğaziçi Dayanışması” isimli Twitter hesabını yönettiği ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle “suç işlemeye alenen tahrik etme” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla iddianame düzenlenmişti.

Tutuksuz yargılanan Beyza Buldağ’ın, İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmasında; savcı, paylaşımların suç içermemesi gerekçesiyle beraatini talep etti. Buldağ’ın avukatı Özgür Urfa’nın da savunmasının ardında mahkeme, paylaşımların suç içermemesi sebebiyle beraatine kararı verdi.