Beyrut ve İran’da Mossad şüphesi! Hüsnü Mahalli: Üç ülke tehdit altında

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 4:15 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 4:42 pm

Gazeteci Hüsnü Mahalli, Kasım Süleymani’nin ölüm yıldönümü törenine düzenlenen saldırı için Mossad’ı işaret ederek “Net bir mesaj verdiler” dedi. Mahalli, Türkiye ve Katar için de uyarıda bulundu.  

Suikastle ölümünün dördüncü yıldönümünde, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin mezarı yakınlarında iki patlama meydana geldi.

İran devlet televizyonu, Kirman eyaletinde yaşanan patlamalar sonucu en az 53 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Patlamalar sırasında, Süleymani için bir anma töreni düzenleniyordu. Süleymani, 3 Ocak 2020’de ABD’nin düzenlediği saldırı ile öldürülmüştü.

Saldırıyı TELE1’de ‘Gün Ortası’nda değerlendiren gazeteci Hüsnü Mahalli Mossad’ı işaret etti “Çok net bir mesaj verdiler” dedi. Hamas’la ilişkilerde bulunan Türkiye ile Katar’ı da uyaran “Mossad’ın Gazze’deki katliamlara paralel olarak Hamas ve Hizbullah’ı destekleyen ülkelerde terör eylemleri ve suikastler düzenleyebileceğini net olarak anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

Mahalli şunları söyledi: “Saldırıların arkasında tabii ki İsrail, ABD ve onun bölgedeki müteffikleri vardır. İlk söylenecek şey MOSSAD-CIA işbirliği olduğu. Patlamanın zamanlaması çok önemli. Dün yine MOSSAD, Beyrut’ta Hamas’ın çok önemli iki yöneticisini suikastle öldürdü. Lübnan Hizbullah ve onu destekleyen İran’a mesaj var. Ancak daha da enteresan bir boyutu var. Kısa bir süre önce İsrail, ‘Hamas’a destek veren her ülkeye elimiz uzanır’ demişti. Hedeflerinde Katar, İran ve Türkiye vardı. Türkiye’de yakalanan MOSSAD’çılar ve işbirlikçilerine yapılan operasyonlar da değerlendirildiğinde MOSSAD’ın Gazze’deki katliamlara paralel olarak Hamas ve Hizbullah’ı destekleyen ülkelerde terör eylemleri ve suikastler düzenleyebileceğini net olarak anlaşılmıştır.”

İran’da anma törenine çifte terör saldırısı! 50’nin üzerinde ölü

Kaynak: TELE1