Beyoğlu’nda polis önce küfür etti sonra tokat attı!

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2022 Perşembe 12:46 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 Perşembe 3:34 pm

İstanbul Beyoğlu’nda çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada tepki topladı. Görüntülerde, bir polisin sokaktaki gence “Ne lanlı lunlu konuşuyorsun lan” diyerek küfür ettiği, daha sonra da tokat attığı görülüyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde iddiaya göre; Beyoğlu’nda polisler bir gençten kimlik istedi. Tepki gösteren gence bir polis hakaret ederek tokat attı. Görüntüler ise bir vatandaş tarafından kaydedildi.

Konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Gelecek Partisi Tuzla İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Muhammed Hadi, “Sen kimsin kim? Devletin sana verdiği üniforma ile vatandaşa nasıl küfür edip tokat atarsın? Kamu görevi ifa ederken suç işleyen bu haddini bilmeze adli ve idari tahkikat yürütülecek mi, burası polis devleti değil hukuk devleti denilecek mi ? Sanmam.” ifadelerini kullandı.

POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşa küfür edip, tokat atan polis hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“27.07.2022 günü bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, bir vatandaşımızla personelimiz arasında meydana gelen olayla ilgili görüntülere ilişkin yapılan çalışmada; Beyoğlu ilçesi Tarlabaşı Mahallesinde uyuşturucu ve madde bağımlılığının önlenmesine yönelik denetimler esnasında bir şahsın, denetim yapılmasını engellemek amacıyla görevli personelimize yönelik olumsuz tavır ve sözlü mukavemeti sonrasında tasvip etmediğimiz görüntüler yaşandığı tespit edilmiştir. Uyuşturucu ile mücadelemiz tavizsiz devam edecektir. Ancak suç ve suçluyla mücadele ederken buna halel getirmemek temel prensibimizdir. Meydana gelen olaydan teşkilatımız adına üzüntü duyuyoruz. Görevli personel hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürüldüğü hastanenin otoparkında bir polis başından vuruldu