YSK, CHP’nin itirazını kabul etti: Beykoz’da Alaattin Köseler mazbatasını alacak

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 12:03 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 12:38 pm

Haber: Özlem Aktürk

Beykoz’da CHP’nin oyların yeniden sayılmasına ilişkin itirazı kabul edildi. Beykoz Belediye Başkanı olan Alaattin Köseler mazbatasını alacak. TELE1 yayınına katılan Köseler yeni bir itiraz beklemediklerini söyledi.

İstanbul Beykoz’da resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Alaattin Köseler oyların yüzde 45,87’sini alarak belediye başkanı seçildi. 2019 yerel seçimlerinde Beykoz’da kazanan AKP adayı Murat Aydın da yüzde 44,91 aldı. Bu sonuçların üzerine ilçe seçim kurulundan ret alan AKP’nin il seçim kuruluna yaptığı itiraz kabul edilmiş oyların yeniden sayılması kararı alınmıştı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Beykoz’daki yeniden sayım kararını kaldırdı. Beykoz Belediye Başkanı CHP’li Alaattin Köseler oldu.

OYLAR YENİDEN SAYILMAYACAK

Kararı duyuran CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “YSK’ya yaptığımız itiraz kabul edildi, Beykoz’da il seçim kurulunun yeniden sayım kararı YSK tarafından kaldırıldı” dedi.

Çelik, şöyle devam etti:

“Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler’in mazbatasını almasının önünde hiç bir engel kalmadı! Yeniden hoşgeldin Beykoz Belediyesi.”

ALAATTİN KÖSELER: YENİDEN İTİRAZ OLACAĞINI ZANNETMİYORUM

TELE1 yayınına katılan Alaattin Köseler, mazbatasını ne zaman alacağına dair soruya “Yazılı olan metinlerde 24 saat içinde ilçe seçim kurulunun hazırlaması gerekiyor. Tamamen Seçim kurulu başkanının takdirine kalmış bir durum ama bayramdan önce alsam daha iyi olur. En azından belediyedeki bazı duyumların, sıkıntıların önüne geçmiş oluruz. Yeniden itiraz olacağını zannetmiyorum” yanıtını verdi.

AKP’nin Beykoz itirazları reddedildi, kavga çıktı

Kaynak: TELE1